AalburgWijk en Aalburg

Maar liefst 5 medailles op tropische turndag voor W.I.K.

0

Op de warmste dag die ooit gemeten werd in Nederland in de maand juni, namen acht W.I.K. turnsters deel aan de toestelfinale in Prinsenbeek (29 juni jl.). De meiden hadden zich knap geplaatst in de voorrondes. Gelukkig mochten zij in de ochtend turnen en was de zaal nog koel.

De categorie Instap D2 is een hele grote categorie met wel tachtig meisjes. Voor Emmelie, Isa en Zoe was dit het eerste wedstrijdseizoen. Extra knap dus om je dan te plaatsen voor een toestelfinale waar je het opneemt tegen de beste twintig meisjes op een bepaald toestel.

Isa den Boer turnde op brug een nette oefening met hele mooi zwaaien aan de hoge ligger. De afgelopen weken heeft zij daar hard op getraind en dat was te zien. Op de lage ligger ging de oefening helaas iets minder netjes. Isa behaalde een keurige 13e plek van de twintig deelneemsters.

Emmelie Tankes had zich geplaatst op vloer. Tijdens het inturnen ontving zij nog een aantal aanwijzingen van trainster Amke Vlastuin en was ze klaar om te stralen op vloer met een hele mooie en strakke foutloze oefening. Uiteraard kreeg ze een mooi punt en werd zij heel knap 10e in een deelnemersveld van twintig.

Big smile
Zoe Riedijk mocht had zich geplaatst voor haar lievelings toestel sprong. Zoe is erg gedreven en kritisch op zichzelf en had de afgelopen weken hard geoefend. Dat resulteerde in de twee beste sprongen die zij dit jaar heeft laten zien. Zij ontving dan ook dik verdiend de zilveren medaille! Haar big smile ontging niemand.

Regiokampioen op brug
Yara en Noa turnen onder andere vanwege hun leeftijd in een andere categorie, de Pupil 1 D2. Een groot deelnemersveld met veel concurrentie.

Yara Bouman was erg zenuwachtig maar turnde een geweldige oefening op brug. Tijdens de oefening draaide Yara drie blaren maar maakte haar oefening gewoon af. Nadat zij het punt zag verschijnen op  het bord, een 14.10, was haar wedstrijd geslaagd. Yara werd 1e dus mag zich regiokampioen noemen op brug!

Noa Dammers was juist niet zenuwachtig omdat ze haar lievelings toestel mocht turnen. Tijdens het inturnen zette zij de laatste puntjes op de i en dat was te zien. Noa turnde haar beste oefening van het seizoen. Ook de jury vond dat ze heel goed geturnd had en zij ontving dan ook een hoog punt, 13.80. Met slechts 0.05 verschil greep zij net naast het brons en werd 4e. Een hele knappe prestatie!

Regiokampioen op balk
Bij de junioren F hadden Estelle, Anouk en Mirthe zich geplaatst voor meerdere toestellen.

Mirthe Lankhaar was net terug van een werkweek met school. Hierdoor was ze nog wat moe en stond ze niet op scherp. Ondanks de vermoeidheid turnde zij nette oefeningen. Op het toestel brug viel zij maar werd nog knap 15e. Op het toestel balk was MIrthe minder stabiel maar bleef wel keurig staan. Ze behaalde de 11e plaats. Op vloer turnde ze een hele mooie oefening, precies op de maat van de muziek. Goed voor een 10e plek.

Anouk van Hemert had tijdens de training drie grote blaren gedraaid op de brug. Er werd dan ook besloten deze toestelfinale over te slaan en te gaan voor vloer, sprong en balk. Haar balkoefening was prachtig, zonder wiebels en zelfs een losse rol. Goed voor een gouden medaille met de titel regiokampioen! Op sprong behaalde Anouk de 11e plek.

Ook turnde zij een hele mooie vloeroefening met goede landingen en ontving daarvoor de zilveren medaille! Met twee medailles om haar nek mag zij terugkijken op een mooi turnseizoen.

Brons op sprong
Estelle Kant had zich ook geplaatst voor vier toestellen. Een mooie brug oefening als start, helaas net naast het podium op plek 4 maar een revanche voor de mislukte oefening tijdens haar regiofinale. Ook een hele mooie stralende vloeroefening wat Estelle de 6e plek opleverde. Estelle sloot haar wedstrijd af met twee geweldige sprongen. Ze mocht dan ook verdiend de bronzen medaille in ontvangst nemen.

De 28 selectie turnsters van SV W.I.K. kunnen terugkijken op een mooi turnseizoen en gaan nu eerst genieten van hun vakantie.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg