ZaltbommelZaltbommel (regio)

Gierzwaluwen spotten in Zaltbommel

0

ZALTBOMMEL – Zondag 14 juli organiseert de Natuurwacht Bommelerwaard een excursie over gierzwaluwen in Zaltbommel. Gierzwaluwen zijn hele bijzondere vogels, die slechts drie maanden in Nederland zijn om te broeden en vrijwel hun hele leven in de lucht doorbrengen.

Eten, drinken, slapen en zelfs paren doen ze al vliegend. Alleen om te broeden komen ze naar beneden. Ze nestelen graag onder dakpannen in steden en dorpen. In deze excursie wandelt u met een gids langs diverse plekken in de oude binnenstad waar gierzwaluwen voorkomen en hoort u veel meer over hun leefwijze.

De excursie start om 10.00 op de dijk t.h.v. Waalkade 39 (bij de oude wasserij) in Zaltbommel en duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Meer informatie bij Cassandra van Altena (06-10737278) of via www.natuurwachtbommelerwaard.nl.

Bij de foto: De gierzwaluw leeft bijna zijn hele leven in de lucht (foto: Hans Sanders)

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Zaltbommel