AmmerzodenMaasdriel

Derde editie zakelijk regionaal netwerkevent groot succes

0

Nationale Kersenparty verwerft nationale bekendheid

Ammerzoden/Rivierenland, 4 juli 2019 – Op vrijdag 28 juni vond voor de derde keer de Nationale Kersenparty plaats, het netwerkevent van de regio FruitDelta Rivierenland. Op en rond kasteel Ammersoyen in Amerzoden genoten honderden regionale en nationale ondernemers, bestuurders en andere decision makers op deze zonovergoten dag van de sprekers, streekproducten, de sfeer en natuurlijk het gezelschap. De organisatie en coördinatie van het evenement werd verzorgd door FruitDelta Rivierenland. Medeorganiserende gastgemeenten waren Zaltbommel en Maasdriel.

Visitekaartje
Met de Nationale Kersenparty heeft de regio FruitDelta Rivierenland een visitekaartje afgegeven van de streek. De gastenlijst bewees dat het netwerkevent ook op nationaal niveau steeds bekender wordt. Om het event tot een succes te maken, hadden de organisatoren de handen ineengeslagen met 23 organisaties en producenten uit de streek. Laatstgenoemden trakteerden op het preuvenement de bezoekers op hun heerlijke producten. Van fruit tot cider en van champignons tot escargots. Ook kregen de bezoekers een goede indruk van de rijke cultuurhistorie van de regio: kasteel Ammersoyen is een beeldend voorbeeld van de indrukwekkende cultuurhistorische objecten die onze regio rijk is. Hier heetten de burgemeesters van gastgemeenten Maasdriel en Zaltbommel – dhr. Van Kooten en dhr. Rehwinkel – samen met de voorzitter van FruitDelta Rivierenland – dhr. Beenakker – de gasten welkom. Uiteraard maakten ook muzikanten, een shantykoor, een toneelgroep en andere creatievelingen deel uit van het programma.

Sprekers: Pier Eringa en John Berends
Als sprekers had de organisatie Pier Eringa en John Berends aangetrokken. Pier Eringa is president-directeur bij spoorbeheerder ProRail. In een inspirerend betoog gaf deze veelgeziene gast in radio- en televisieprogramma’s de aanwezigen vijf belangrijke tips voor leiderschap. Hij besloot met zijn visie op de regio FruitDelta Rivierenland: “Ik zie een regio die goed is in de samenwerking. Als jullie als één blok naar buiten treden, staan jullie ijzersterk!” John Berends is Commissaris van de Koning van Gelderland. Als voorzitter van Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten is hij ‘het gezicht’ van de provincie. En hij is vertegenwoordiger van de regering in de provincie, de rijksheer. “Ik ben de afgelopen tijd al vier keer in deze regio geweest om getuige te zijn van successen. Jullie zijn een logistiek kruispunt, hebben een sterke agribusiness met kwaliteitsbedrijven en zijn bovendien gelegen in een prachtig landschap waar het fijn verblijven is.”

Vervolg
Uiteraard krijgt deze editie een vervolg: volgend jaar is Buren gastgemeente. Burgemeester De Boer nodigde ter besluit van het event iedereen uit voor de vierde editie in zijn gemeente. Deze zal op 19 juni 2020 worden gehouden en een primeur kennen: “Volgend jaar vindt het NK Kersenpit Spuwen plaats op de Nationale Kersenparty!” Eerdere edities vonden plaats in de gemeenten Culemborg (2018) en Tiel (2017).
Voor meer informatie : www.nationalekersenparty.nl

 

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Ammerzoden