PoederoijenZaltbommel (regio)

6 juli – 1 september: Zomervakantie op Slot Loevestein

0
Loevestein, boogeschieten

Poederoijen, 2 juli – In juli en augustus is Slot Loevestein elke dag geopend en is er van alles te doen! Deze vakantie krijg je geen gewoon toegangskaartje maar een sleutel om alle geheimen samen met je (klein)kinderen te ontdekken.

 Op verschillende plaatsen in de vesting, bijgebouwen en kasteel zijn interactieve presentaties te vinden met ridders, gevangen en soldaten in de hoofdrol: samen brengen ze de explosieve geschiedenis van de vesting en haar bewoners tot leven. Je sleutel bevat een chip waarmee spellen kunnen worden gespeeld, verhalen van vroegere bewoners kunnen worden gestart en ruimtes kunnen worden geopend. Natuurlijk kun je met de sleutel ook het valhek van het kasteel openen. Daar vertellen professionele gidsen elke dag over de voormalige bewoners. Het thema deze zomervakantie is ‘de vrouwen rondom Hugo de Groot’.

Het programma met de sleutel en de gidsen zijn er elke dag. Daarnaast zijn er nog tal van extra zomeractiviteiten.

 Wat is er wanneer te doen:

Boogschieten
De Kasteelschutters laten weer hun kunsten zien in de vesting. Leer ook zelf boogschieten, bijvoorbeeld met de middeleeuwse kruisboog! Daarnaast is er ook nog een wapenvertelling.
Zondag 7 juli

Middeleeuws kampement en ridderschool
Ridders en soldaten laten zien hoe  een training in middeleeuwse vechtkunst er aan toe gaat. Hoe voelt het om een echt zwaard vast te houden? Ga jij met een ridder op de foto? Kinderen kunnen mee doen aan de ridderschool in de arena.
13 en 14 juli

Soldatenschool
Nieuwe soldaten opgelet! Hoe doe je kruit en een kogel in een musket? Hoe gebruik je een laadstok? Hoe moet je “in rijen en gelederen” schieten? Hoe bescherm je jezelf tegen een aanval? Dit weekend leer je de handelingen van het laden van het geweer!
27 en 28 juli, 24 en 25 augustus

Middeleeuwse kinderspelen met kampement
De spellen bestaan o.a. uit een houten paard, kiddy battle, trebuchet, katapult, ringwerpen, draaikegel, hoefijzer werpen en nog veel meer. Ook de Middeleeuwse groep “De ruiters van Boddenbroek” zijn deze dagen aanwezig met een kampement.

2 – 9 augustus

Mee terug naar de Middeleeuwen
De Meyden van Loevestein zijn present om je mee terug te nemen naar die vervlogen tijd met oude ambachten, dansen, koken en spelletjes spelen. Ook de kasteelschutter is dit weekend aanwezig. Lukt het jou om met een echte hand- of kruisboog te schieten?
17 en 18 augustus

15e-eeuws kampement
‘De Hollandsche Bastaarden’ beelden de laatste fase van de Hoekse & Kabeljauwse twisten uit aan het einde van de 15e eeuw. Ze geven een inkijk op het leven in een oorlogskamp, waarbij er harnasdemonstraties, zwaardvechtlessen en kiddy battles worden gehouden.
31 augustus en 1 september

Muziek onder de boom

Deze zomer kun je weer genieten van een aantal artiesten bij ‘muziek onder de boom’. Geniet van het prachtige uitzicht op het kasteel terwijl je luistert naar de muziek die gemaakt wordt.
Zondag 21 juli speelt harpiste Coca Román van Dongen
Zaterdag 10 augustus zingt en vertelt troubadour Lucas Florent als rondtrekkend nieuwsbrenger oude en nieuwe verhalen en zorgt voor een muzikale en vrolijke noot tijdens deze middag!
Zondag 11 augustus Er zijn dagen dat het verleden en heden op een prachtige manier samenkomen. Deze dag speelt doedelzakspeler Jan van Splunder, ook wel bekend als Laird JvS in de vesting. Zijn overgrootvader was Jan Schanstra, hij was sleutelbewaarder op Slot Loevestein.
Zondag 1 september speelt rootsmuzikant Robert den Hartigh.

Kinderworkshops
Deze zomer kunnen kinderen vriendschapsbandjes rondweven. Iedere woensdag om 13:00, 14:00 en 15:00 uur.
10, 17, 24 en 31 juli, 7, 14, 21 en 28 augustus.

Oudhollandse spellen
Elke vrijdag kun je tussen 12:00 en 16:00 uur steltlopen, hoepelen, koekhappen, spijkerpoepen, zaklopen  en nog veel meer. Ook leuk voor oma’s en opa’s!
12, 19, 26 juli, 2, 9, 16, 23 en 30 augustus.

Struintochten
Tijdens de struintocht door het Munnikenland vertelt de gids je alles over de dieren en planten die je onderweg tegenkomt. Onderweg tref je vast de rode geuzen en konikpaarden.
10, 13, 24 en 26 juli, 14, 16, 21 en 23 augustus

Kijk op www.slotloevestein.nl voor meer informatie en online tickets!

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Poederoijen