AltenaUitwijkWoudrichem (regio)

Wethouder Van Vugt opent ruiterroutenetwerk

0

ALTENA – Woensdag 3 juli openen wethouder Roland van Vugt en Johan de Beer van Routebureau West-Brabant (RWB) het ruiterroutenetwerk in Altena. De opening van het netwerk van paden van in totaal bijna 54 kilometer is om 15.00 bij de Hoogt in Uitwijk. Daar zal wethouder Roland van Vugt een openingstoespraak houden. Vervolgens gaan de genodigden per koets naar de rotonde in Uitwijk. Na een toespraak van Johan de Beer onthullen hij en wethouder Van Vugt daar een paal. Ten slotte maakt het gezelschap een rit over de nieuwe route langs het riviertje de Alm.

Het netwerk is ontstaan uit een samenwerking tussen Agrarische Natuur Vereniging (ANV)Altena-Biesbosch, Brabants Landschap, Regio West-Brabant, Waterschap Rivierenland en gemeente Altena. Het is mede mogelijk gemaakt door subsidies van het Biesbosch Streeknetwerk, Rabobank en gemeente Altena.

Zij realiseerden 44 trajecten en 37 knooppunten om Altena te paard te verkennen.

De routes alvast verkennen? Dat kan via www.routesinbrabant.nl

*Een ruiterroutenetwerk is een netwerk van bewegwijzerde paden dat over een bepaald gebied is uitgestippeld op basis van knooppunten. Ieder knooppunt heeft een nummer. Door de reeks knooppuntnummers waarlangs iemand wil rijden te volgen, bepaalt de ruiter zelf de route en de afstand van de rit. De route naar het volgende knooppunt staat aangegeven op bordjes langs de weg. De routes zijn in beide richtingen te rijden voor zowel ruiters als menners.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena