AalstZaltbommel (regio)

Vrachtwagenchauffeur veroorzaakt vier aanrijdingen in een paar uur tijd

0
Foto: Politie

Aalst – Afgelopen donderdag kreeg de politie de melding om “even” te assisteren bij een aanrijding waarbij een vrachtwagen tegen het dak van een woning was gereden. Dit alles had plaats gevonden op de T-splitsing Veerdam/Maasdijk in Aalst.

Eenmaal ter plaatse bleek dat de vrachtwagenchauffeur 3 aanrijdingen had veroorzaakt in 1 incident. De chauffeur had in zijn bocht eerst een aantal betonnen paaltjes omver gereden, vervolgens heeft de chauffeur in het nemen van een bocht het dak van een woning geraakt. Toen de chauffeur wilde manoeuvreren is de oplegger in botsing geraakt met een lesauto die wilde passeren. De politie alle documenten gecontroleerd en het bleek dat de vergunning niet op orde was. De chauffeur heeft een proces-verbaal ontvangen van 1400 euro en mocht zonder begeleiding geen meter meer verder rijden.

Omdat de chauffeur een aantal banden van zijn oplegger kapot had gereden moesten deze vervangen worden. Een behulpzame omstander en tevens chauffeur heeft geholpen met het vervangen van de banden. Omdat er geen begeleiding was geregeld en de vrachtwagen zo niet kon blijven staan heeft de politie de begeleiding op zich genomen.

Het toeval wilde dat die behulpzame omstander ook was opgeleid om met zwaar materieel te rijden. Daarop heeft de politie zijn expertise gebruikt om de vrachtwagencombinatie veilig te vervoeren. Hij is voor de vrachtwagen uitgereden en heeft de route bepaald en daarbij diverse verkeersborden even verplaatst/verwijderd zodat de vrachtwagen zonder hinder kon passeren.

Eenmaal aangekomen op de van Heemstraweg met de Meidijk wilde de chauffeur met zijn combinatie de bocht maken in de richting van Brakel. Dit ging niet helemaal goed en reed met zijn oplegger een verkeersbord en een lantaarnpaal om. Een 4e aanrijding was een feit. De agenten hebben de chauffeur van de vrachtwagen in de politiewagen laten plaats nemen en de andere chauffeur de overige route naar het bedrijventerrein Kraaijenhoef laten rijden. Daar is de combinatie geparkeerd.

Alle schades zullen op de chauffeur worden verhaald.

Foto: Politie

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalst