AlmkerkAltenaWoudrichem (regio)

Team Almkerk met 14.000 euro over de finish van Roparun!

0

Team Almkerk heeft het weer geflikt! Op maandag tweede pinksterdag kwamen zij over de finish van de Roparun in Rotterdam. Het team startte zaterdag 8 juni om 11.54 uur in Parijs en kwam maandag om precies 15.00 uur over de finish in Rotterdam.

In zo’n 51 uur werd de afstand van 532 kilometer door 8 lopers onder begeleiding van  4 fietsers  in estafettevorm afgelegd.
Naast de fietsers en lopers bestaat het team uit 2 fysiotherapeuten, navigatoren, chauffeurs en teamleden die het basiskamp verzorgen. In totaal ruim 20 mensen uit Almkerk en omgeving.

Om 18 uur arriveerde het team bij Het Verlaat in Almkerk, waar zij werden onthaald door vrienden, familie en sponsors. Daar werd ook het bedrag bekend gemaakt. Maar liefst 14.000 euro zal door het team worden overgemaakt aan Stichting Roparun. Het geld van de Roparun wordt niet geïnvesteerd in onderzoek of medicijnen, maar komt ten goede aan diverse initiatieven die het leven van mensen die kanker hebben wat aangenamer maken. Het motto van Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, daar waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Dit geld werd door het team ingezameld met het organiseren van diverse activiteiten en gulle donaties van sponsors. Team Almkerk bedankt iedereen die, in wat voor vorm dan ook, zijn steentje heeft bijgedragen. Het team zal zich de komende periode klaar gaan maken voor Roparun 2020.

Wil je het team volgen? Dat kan via hun Facebookpagina.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Almkerk