Altena

Progressief Altena stelt vragen aan B&W over dier en welzijn

0

ALTENA – Progressief Altena heeft een aantal vragen gesteld aan Burgemeester en Wethouders van Altena over het welzijn van gevonden of gewonde dieren. Mensen weten veelal niet waar ze terecht kunnen en bellen de gemeente om advies die ze niet kunnen geven omdat de gemeente niet de middelen heeft. Progressief Altena komt met een voorstel, waarvan u hieronder het voorstel kunt lezen.

Binnen onze mooie gemeente leven mens en dier samen. Daarbij komt het voor dat (huis)dieren onverhoopt weglopen en door andere inwoners gevonden worden.

Op dit moment is het niet duidelijk waar inwoners terecht kunnen met gevonden dieren. Inwoners  zouden moeten bellen naar de gemeente waar ze meerdere keren worden doorverwezen en waarna alleen een melding van vermissing kan worden gemaakt en het gevonden dier niet daadwerkelijk opgehaald kan worden. Deze dieren kunnen wel op passende wijze door  Stichting DierenAmbulance Altena worden opgehaald.

Stichting dierenambulance heeft gespecialiseerde vrijwilligers die precies weten hoe zij de dieren moet benaderen.

Progressief Altena heeft dierenwelzijn hoog in het vaandel staan, en vindt het dan ook belangrijk dat dit goed georganiseerd is. Wij vinden het dan ook onwenselijk dat er misverstanden kunnen ontstaan over waar mensen terecht kunnen met gevonden dieren.

Ingevolge artikel 53 van het reglement van orde ziet de fractie van Progressief Altena graag de volgende vragen beantwoord;

  1. Vindt het college ook dat het voor inwoners duidelijk moet zijn waar zij  terecht kunnen op het moment dat zij een dier vinden? En dat hierin een lijn getrokken moet worden en dat dit zowel buiten als binnen kantooruren hetzelfde moet zijn?
  2. Is het college het met ons eens dat het welzijn van de dieren voorop moet staan?
  3. Kan het college ons standpunt onderschrijven dat het ophalen van gevonden dieren door specialisten (van de dierenambulance) gedaan moet worden, die goed weten hoe zij een dier moeten benaderen?
  4. Wanneer bovenstaande vragen positief beantwoord worden, is het college bereid afspraken te maken met de dierenambulance over een passende vergoeding? Eventueel in de vorm van een contract?

Binnenkort zal de raad zich hierover verdiepen en hierop een antwoord geven.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena