MeeuwenVideoreportages

Lopen voor kindslaven

0

RIJSWIJK – Op zaterdag 13 juli gaan vijf lopers uit de regio een estafetteloop doen van 156 kilometer. Adrie Burghout, Arik Burghout, Ben den Hartog, Léan de Ruiter en Leendert van der Lugt starten bij de Haitiaanse ambassade in Brussel en ze lopen vervolgens naar de kringloopwinkel van Woord en Daad in Gorinchem. Dat doen ze in het kader van de Sport for others sponsorproject van Woord en Daad dat wordt afgesloten op de Mont Ventoux in september van dit jaar.En ook daar is Team ASltena pressent, sommige gaan per fiets omhoog, andere weer wandelend, en weer andere haardlopen. Er zijn zelfs hardlopers bij die de bergreus drie keer willen bedwingen, een totale afstand van 67 kilometer.

Kindslaven

Er zijn in Haïti circa 300.000 kindslaven, Woord en Daad staat voor een duurzame aanpak: van school naar werk, om zo een land écht verder te helpen. Samen met hun partners werken ze  daarom aan vakonderwijs én een gezonde arbeidsmarkt. Zodat kinderen hun droom waar kunnen maken.

Een baan voor jongeren
Afgelopen jaar vertrokken 60.000 jongeren vanuit Haïti naar Chili, op zoek naar een baan. Er zijn  te weinig banen voor geschoolde jongeren. Woord en Daad vindt het belangrijk dat de banenmarkt in Haïti aantrekt en dat jongeren in eigen land aan de slag kunnen. Samen met onze partners werken we aan het concept  ‘JobBooster’. In dit project zorgen we ervoor dat er genoeg scholing is voor jongeren, maar nog belangrijker: dat deze aansluit bij de vraag vanuit  de arbeidsmarkt. Vanuit de Jobbooster wordt ook actief gezocht naar werk, zodat jongeren vrijwel zeker direct na hun opleiding aan de slag kunnen. De Jobbooster wordt ook opgestart in andere landen, zoals Ethiopië en de Filipijnen.  

Een duurzame verandering
Als jongeren zelfstandig zijn en een  baan hebben, zijn ze in staat om anderen de kansen te bieden die ze zelf ook hebben gehad.

Een goed voorbeeld hiervan is het verhaal van Carmen uit Guatamala. Ze was sponsorkind en kon daardoor naar school. Nu heeft ze een baan en steunt ze zelf een sponsorkind. Zo creëren we samen een duurzame verandering! En daar wil Team Altena zich voor inzetten. Wil je hun steunen klik dan op https://www.sportforothers.com/deelnemers/

 

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Meeuwen