BommelerwaardMaasdrielZaltbommelZaltbommel (regio)

Eerste Bommelerwaardse veteranendag

0

ZALTBOMMEL/MAASDRIEL – Op vrijdag 21 juni vindt de eerste Bommelerwaardse veteranendag plaats. De gemeente Zaltbommel organiseert sinds 2006 jaarlijks een veteranendag. De komende editie is de primeur van de veteranendag van de gemeente Zaltbommel en de gemeente Maasdriel samen.

Zaltbommel en Maasdriel organiseren een veteranenbijeenkomst om daarmee respect te tonen naar de veteranen in de Bommelerwaard. Alle veteranen uit de beide gemeenten ontvingen een uitnodiging. De bijeenkomst is op vrijdag 21 juni van 13.30 tot 18.30 uur in Gelre’s End in Hedel.

Programma

  • 13.30 uur Ontvangst
  • 14.00 uur Bespreking van de gevechten in Hedel. Een amateur militair-historicus, zelf veteraan en nog actief dienend militair, houdt een presentatie buiten bij de Maas over de gevechten om Hedel vlak voor de Duitse capitulatie in April 1945. Deze controversiële en tevens zware strijd, vlak voor het einde van de tweede wereldoorlog, zorgde voor veel slachtoffers onder Duitsers en geallieerden, en liet Hedel in een puinhoop achter. Een opvallend gegeven is dat deze strijd door een Nederlandse eenheid, de Prinses Irene Brigade, gevoerd werd.
  • 15.00 uur Bezichtiging van de tentoonstelling
  • 17.30 uur Buffet blauwe hap

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard