BommelerwaardZaltbommel (regio)Zuilichem

Burgemeester sluit drugspand in Zuilichem vanwege hennep

0

ZUILICHEM – Burgemeester Rehwinkel sluit een loods aan de Mertstraat in Zuilichem voor één jaar vanwege de vondst van hennep. De eigenaar ontving inmiddels bericht van de Zaltbommelse burgemeester over zijn besluit.

Vondst hennep in loods Op 27 maart 2019 trof de politie in de loods in twee verschillende ruimtes een grote hoeveelheid hennep aan. Het betrof 10.753 hennepplanten. Daarnaast zijn er meerdere voorwerpen aangetroffen die gebruikt worden bij de teelt van hennep, zoals assimilatielampen, koolstoffilters, armaturen, ventilatoren en dompelpompen.

Einde aan drugsactiviteiten Met de sluiting van de loods wil burgemeester Rehwinkel een einde maken aan de drugsgerelateerde activiteiten vanuit de loods. “Wij nemen deze maatregel om teelt, gebruik, verstrekking en handel in drugs tegen te gaan. Panden waar drugs aanwezig zijn hebben een aanzuigende werking op criminele activiteiten in de omgeving. Dit levert een ernstig gevaar voor de openbare orde op. Om dit in de toekomst te voorkomen, sluit ik de loods voor één jaar”, aldus burgemeester Rehwinkel.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard