Wijk en Aalburg

Veen krijgt een lunchroom die gerund gaat worden door mensen met een beperking

0

VEEN – Op de plaats waar tot voor een poosje geleden bij de Jumbo in Veen een cafetaria was gevestigd komt over enkele maanden een lunchroom. Deze eetgelegenheid zal worden gerund door Colinda den Dekker. En dat gaat ze niet alleen doen want Colinda wil deze lunchroom gaan runnen met mensen met een beperking.

“Speciale mensen die er altijd al van dromen om deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Mensen die ook een KANS willen krijgen! Zij kunnen bij mij komen werken en/of een zinvolle en waardevolle dagbesteding krijgen. Mensen met een beperking in de breedste zin van het woord” aldus Colinda.

De naam van de lunchroom heeft daar volgens Colinda alles mee te maken. “KANS staat voor Kundig, Anders, Naturel en Sterk in wat je kunt. Dat is mijn motto: kijken naar wat je kunt en niet naar wat je niet kunt! Ik werk al 30 jaar in de zorg en zie overal om me heen dat er zoveel mensen zijn die tussen wal en schip vallen; die veel meer in hun mars hebben dan wat zij tot nu toe doen. Maar ook mensen die het frustreert dat zij net niet aan de bak kunnen komen om wat voor reden dan ook. Die mensen zou ik een KANS willen geven”.

Toen Colinda hoorde dat er kandidaten werden gezocht om een cafetaria te runnen vooraan bij de Jumbo dacht ze meteen aan deze formule. Alleen wilde ze geen cafetaria maar een lunchroom runnen en met mensen met een beperking.

Na wat gesprekken hebben ze elkaar de hand geschud en nu is ze volop bezig om het allemaal te organiseren. “Er moet nog veel gebeuren maar de reacties zijn zo hartverwarmend en niet alleen uit het dorp, dat ik er alle vertrouwen in heb dat het gaat lukken. Ik ben er ook van overtuigd dat als je een missie hebt en je echt iets wil dan gaat het je lukken”; aldus een enthousiaste Colinda.

“Als je lunchroom ‘je KANS’ binnen komt over een paar maanden dan proef je de sfeer van gezelligheid, veiligheid en geborgenheid en dat is waar ‘je KANS’ voor staat”.

Ze zoekt nog mensen in de vorm van speciale medewerkers die een KANS willen krijgen maar ook mensen uit de zorg, horeca en vrijwilligers! Wil je reageren of iets vragen: info@jekans.nl

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten