Wijk en Aalburg

Toestelfinales voor W.I.K. turnsters

0

Een warm welkom voor de 11 meiden die in Prinsenbeek hun toestelfinale mochten turnen. De rode loper lag zelfs uitgerold! In totaal hebben 20 W.I.K. turnsters zich geplaatst door middel van een goede klassering in de voorrondes. Zij mogen het opnemen tegen de beste turnsters van hun categorie. Een super knappe prestatie om in deze finale te mogen turnen.

Emma van Tilborg (Jeugd 1D3) had zich geplaatst voor maar liefst drie toestellen. Zij begon met een mooie en nette vloer oefening. Helaas gleed zij een beetje met haar hand weg tijdens het boogje achterover wat haar wat punten kostte. In de toestelfinales moet alles perfect worden uitgevoerd aangezien het om tienden en honderdsten gaat.

Op het onderdeel balk turnde Emma een super oefening. Veruit haar beste oefening van dit seizoen! Helaas greep ze net naast een podiumplek en eindigde op plaats 5. Emma mocht afsluiten op haar lievelingstoestel, de brug. Met een mooie, gespannen oefening met hoge zwaaien mocht Emma het podium beklimmen om de zilveren medaille in ontvangst te nemen!

Pech door blessureleed
Anne van Rijswijk (Pupil 2 D2) had zich geplaatst voor vloer en balk. Ze was van de week op haar stuitje gevallen waardoor ze niet volledig kon trainen en inturnen. Ondanks de pijntjes ging zij ervoor.  Op vloer maakte Anne een foutje wat haar helaas duur kwam te staan. Balk ging echt super goed, al veel beter houdingen en spanning en een super mooie handstand. Helaas viel ze bij het maken van de koprol van de smalle balk.

Zilver
Feline Tankens (jeugd 1 D2) mocht haar lievelingstoestel vloer turnen. Zij was als tweede aan de beurt en turnde een geweldige oefening met een hele mooie arabier flikflak! Ze kreeg heel verdiend dan ook een hoog punt. Feline moest nog drie rondes in spanning afwachten wat haar punt waard was. De concurrentie is groot en daarom ontzettend knap dat zij op de tweede plek is geëindigd!

Fenne van der Pol (pupil 1 D3) draait haar eerste wedstrijdseizoen en had zich knap geplaatst voor een toestelfinale balk. Overigens is de balk zeker niet haar favoriete toestel. Na een korte warming up mocht ze meteen haar oefening laten zien aan de jury. Qua moeilijkheid zit Fenne nog niet zo hoog maar omdat ze heel netjes turnde en bij haar afsprong in 1 keer stil stond, ontving ze een hoog punt. Ze einde knap op de tiende plaats en was slechts 0.3 van het podium verwijderd.

Fay Schouten (jeugd 2 H) was helemaal klaar voor haar vloerfinale. Het inturnen ging goed en tijdens de wedstrijd liet ze zien te genieten van haar vloeroefening op muziek en turnde de elementen zoals zou moeten. Haar arabier spreid was zelfs beter dan met het inturnen. Fay eindigde op een 15e plek.

Maar liefst drie toestellen
Sarissa Smulders (jeugd 2 H) had zich geplaatst voor maar liefst drie toestellen. Als één van weinigen ook op sprong. Hier liet zij twee mooie overslagen zien. Deze werden helaas wel iets minder goed uitgevoerd dan op de training. Op brug turnde ze een nette oefening met een mooie salto tot stand. Hiervoor kreeg Sarissa een mooi hoog cijfer. Op balk heeft ze laten zien hard geoefend te hebben afgelopen week en haar oefening was dan ook beter uitgevoerd dan haar oefening op de regiofinale afgelopen week. Haar handstand was erg hoog. Helaas was haar oefening nog niet voldoende voor een hoge klassering. Op sprong eindigde Sarissa op de 12e plek, op balk als 16e en op de brug op een knappe 7e plaats.

Gwen Boll (jeugd 2 H) turnde een strakke balkoefening waarbij ze haar elementen goed uitvoerde. Helaas mist ze nog wat moeilijkheid waardoor ze niet voldoende punten behaalde voor een medaille. Op vloer turnde ze een mooie oefening op muziek met een mooie arabier flikflak tot stand. De jury vond haar oefening zo goed dat ze naast een mooi cijfer ook de bronzen medaille mee naar huis mocht nemen!

Kleine verschillen
Het inturnen van Benthe Colet (jeugd 2 G) op brug liep niet helemaal soepel. Tijdens haar wedstrijdoefening heeft ze zich heel goed herpakt en draaide een mooie brugoefening met een hoge salto af. Ze kreeg dan ook een hoog cijfer. Helaas niet voldoende voor een medaille maar wel voor een knappe 8e plek!

Esmee van Bergeijk (jeugd 2 G) had zich heel knap geplaatst voor balkfinale. Na hard oefenen was ze er klaar voor ook al is balk niet haar favoriete toestel. Tijdens het inturnen begon ze erg gespannen, maar toen ze haar wedstrijdoefening moest laten zien was daar niets meer van te zien en turnde ze een strakke oefening met een mooie radslag op de balk. Haar oefening eindigde ze met een mooie hoge salto tot stand. Esmee eindigde op de 10e plek.

Hoge salto van brug
Lieve Colijn (jeugd 2 G) sprong twee overslagen halve draai die helaas iets minder goed uitgevoerd werden dan normaal op de trainingen. Ondanks dat ze beter kan, eindigde ze heel knap alsnog net naast het podium met een verschil van 0,325. Op brug heeft ze zich heel goed herpakt en turnde een plaatje van een brugoefening met een salto af ter hoogte van de brugligger. Met een mooi hoog cijfer en slecht een verschil van 0,15 met de nummer 3 eindigde ze op de 6e plaats.

Lynn van Wijnen (junior G) had zich geplaatst voor haar twee lievelingstoestellen. Op vloer liet ze een strak uitgevoerde oefening zien met mooie elementen tot stand. Helaas was de jury erg streng en beoordeelde haar oefening niet zoals we hadden verwacht. Voor balk was ze extra zenuwachtig, omdat ze voor het eerst de radslag op de balk wilde uitvoeren. Heel knap heeft ze dit element in een paar lessen zichzelf aangeleerd en was er klaar voor om dit op de wedstrijd te laten zien. Als dit element gelukt was, was haar oefening al geslaagd. Naast een mooie radslag liet Lynn goed uitgevoerde sprongen zien en een strakke oefening zonder wiebels. De jury gaf haar een mooi cijfer en hiervoor kreeg ze als totale verrassing zelfs heel erg verdiend de bronzen medaille omgehangen!

29 juni turnen de overige negen turnsters van W.I.K. hun toestelfinale.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten