KerkdrielMaasdrielZaltbommelZaltbommel (regio)

Doden herdenken met Requiem van Mozart in Zaltbommel

0

Kerkdriel / Zaltbommel – Voor de derde keer op rij zal ook dit jaar K.Z.M. Belcanto onder leiding van dirigent Corné Mooibroek op 4 mei in het kader van de dodenherdenking een concert verzorgen.

Was het voor afgaande jaren het op het bombardement van Hiroshima geïnspireerde werk ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins, dit jaar zal zowel in de St. Martinuskerk van Kerkdriel als de Sint Maartenskerk in Zaltbommel het requiem van Wolfgang Amadeus Mozart worden uitgevoerd. ‘Begeleidingsorkest Holland’ waarin veel Bommelerwaardse muzikanten zitten, zal het koor en de solisten begeleiden.

Het requiem is een dodenmis met teksten zoals die tijdens een uitvaartmis worden gebruikt in de katholieke kerk. De teksten hebben allen tot doel te bidden voor de ziel van de overledene opdat hij mag binnen treden in het hemels-paradijs en dat zijn zonden mogen worden vergeven. Mozart heeft
ze voorzien van prachtige en meeslepende melodieën die menig luisteraar zal ontroeren. Hij schreef het werk aan het einde van zijn leven en heeft het zelf nooit meer kunnen horen. Het wordt gezien als een van de hoogtepunten uit het repertoire van de klassieke muziek.

Om 18.00 uur klinkt het Requiem in de Martinuskerk van Kerkdriel aan de  Kerkstraat 26, om 20.45 zal het wederom opnieuw klinken in Zaltbommel in de Sint Maartenskerk aan het Kerkplein 1.

 

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Kerkdriel