GamerenNieuwaalZaltbommel (regio)Zuilichem

Tour de Waal, bevrijdingsfeest op 14 locaties aan de Waal

0

Zondag 5 mei staat de 6e editie van de Tour de Waal op het programma. Op 14 locaties langs de Waal zal Bevrijdingsdag worden gevierd. Hoogtepunten zijn de extra veerpontjes, dropping van de ‘Waalbroodjes’, parachutisten, een mijnenveger in Zaltbommel, oude legervoertuigen en veel muziek, poëzie en kunst. Alle dijken zijn versierd met oranje linten. De Tour de Waal 2019 bestaat uit 4 fietsroutes aan beide zijden van de Waal, van Loevestein tot aan Tiel. Door het inzetten van extra veerponten zijn er kortere routes te fietsen met onderweg van alles te beleven. Fietsen hoeft niet, je kunt ook alleen naar één van de locaties toe gaan. Waalbroodjes De dropping van de speciaal gebakken ‘Waalbroodjes’ is één van de meest spectaculaire onderdelen van de 5-mei viering. Een actie die symbolisch verwijst naar het laatste oorlogsjaar, toen Nederland werd bevoorraad met voedselpakketten. Dit jaar zijn deze plaatsen uitgekozen: Herwijnen, Hellouw, Varik, Zennewijnen, Tiel, Dreumel, Rossum en Zaltbommel (2x). Het verdere programma is per locatie anders. Het kerkje van Heesselt zal weer worden omgetoverd tot een oase van kunst en muziek. De Pontongroup 40-45 zal in roeiboten een ‘Waalcrossing’ van de geallieerden naspelen, bij Zaltbommel. Ook de Poëzietour maakt weer deel uit van het programma, dichters geven voordrachten op 5 plaatsen. Parachutisten landen in Tiel, Dreumel en Zaltbommel. Een historische Harvard T6 vliegt over. Een colonne van oude legervoertuigen rijdt vanuit zowel Fort Vuren als Tiel over de dijken naar Zaltbommel voor een defilé en passeert daarbij meerdere festivalplekken. In Zaltbommel is van vrijdag 3 t/m zondag 5 mei de historische mijnenveger AMS Bernisse te bezichtigen in de haven. Voor Actuele informatie kunt u kijken op: www.tourdewaal.nl

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Gameren