Altena

Steeds meer bedrijvigheid op Kop van Brabant

0
default

Bedrijventerrein in Land van Heusden en Altena loopt vol

Er is veel belangstelling voor het eigentijdse Kop van Brabant. Zowel van ondernemers uit de regio als daarbuiten. Met het toenemend aantal reserveringen en verkopen loopt het bedrijvenpark in Land van Heusden en Altena vol. Hoewel de bouwactiviteiten qua aantal lijken mee te vallen, gaat dat snel veranderen. Meerdere bedrijven zijn al operationeel, een aantal zijn druk aan het bouwen of staan klaar in de startblokken. Dit zorgt voor veel levendigheid op het moderne bedrijvenpark en in de regio daaromheen.

Sterke groei
Het aantal bedrijven in en rondom Werkendam op zoek naar een bedrijfspand neemt toe. Dat is te merken op Kop van Brabant, het jongste bedrijvenpark in Land van Heusden en Altena. De belangstelling naar kavels is afgelopen periode enorm toegenomen en de kavels raken daarmee op. Rob Joosten, accountmanager: ‘We zien een sterke groei in 2018. In dat jaar is driemaal zoveel aan hectaren verkocht dan verwacht. Op dit moment is voor 9 hectare aan kavels verkocht en voor 5,5 hectare gereserveerd. Hoewel het nog wel eens voorkomt dat een reservering wordt beëindigd, is er nu al een wachtlijst. Feitelijk is er nu nog slechts 0,5 hectare grond beschikbaar. Dat gaat om een kavel aan de hoofdentree waar een bijzondere, stedenbouwkundige invulling aan gegeven mag worden’.

Startblokken
FF-Chemicals is momenteel druk bezig met de afronding van de bouw van hun nieuwe bedrijfspand. Vier andere bedrijven waaronder DH Automation en Terminal Trucks Leasing staan in de startblokken om aan de bouw te beginnen. Van Wijnbergen & Van der Pijl is aan het bouwen en de eerste bedrijven: Bresc en Kelpa zijn op dit moment al operationeel. ‘Dat zorgt voor veel bedrijvigheid en de grote panden van Bresc en FF Chemicals geven het bedrijventerrein een sterke uitstraling vanuit de verte’, aldus Joosten.

Bedrijvenvereniging
Alle bedrijven worden lid van de bedrijvenvereniging die gericht is op gezamenlijke faciliteiten, zoals beveiliging en de bewegwijzering. Dat biedt aan de leden een beproefd podium voor onderlinge kennismaking en samenwerking. Joosten: ‘Op deze manier weten ondernemers elkaar op het bedrijventerrein te vinden. Dat resulteert nu al in mooie samenwerkingen.’

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena