Sleeuwijk

Passie Concert Sleeuwijk

0

SLEEUWIJK – De weken voor Pasen zijn voor menig Nederlander de periode om te luisteren naar klassieke  passiemuziek. De meeste aandacht gaat uit naar de talloze uitvoeringen van de Matthäus Passion. Maar er is zoveel meer indrukwekkende muziek waarmee het lijdensverhaal wordt verteld. En daarvoor kunt u gewoon in Altena te blijven!

Dit jaar heeft ons regionale kamerkoor Collegium Altena gekozen voor twee monumentale werken uit de 19e eeuw: Via Crucis van Liszt, en de berijming van het oude gedicht ‘Stabat Mater’ over Maria in de uitvoering van Rheinberger.

In beide stukken wordt gezongen over de taferelen die vaak in kruiswegstaties worden afgebeeld. Om dat verhaal te versterken  worden de beroemde beelden van Jan Toorop tijdens de uitvoering van het werk van Liszt geprojecteerd.

Beide werken worden begeleidt op orgel c.q. vleugel door de Russisch-Nederlandse concertpianiste  Olga Malkina. De bas-bariton Jaap Sletterink zal naast de solo’s in bovengenoemde werken ook een bekende aria uit de Matthäus Passion laten horen.

Het geheel staat onder leiding van dirigent Anje de Kuiper.

De uitvoering is op 13 april om 20:00 uur in het Sleeuwijks kerkje. Kaarten zijn te reserveren via het contactformulier op onze website: www.collegiumaltena.nl

 

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Sleeuwijk