Poederoijen

Meivakantie op Slot Loevestein: 20 april – 5 mei

0

Poederoijen, 18 april – Slot Loevestein is 658 jaar oud en wie zo oud is heeft veel verhalen te vertellen. In het kasteel en de vesting zijn verschillende mooie verhalen te vertellen en wanneer de kist vol verhalen weer open gaat, vertellen de gidsen in het kasteel over de voormalige bewoners. Het thema van deze week is symboliek & heraldiek.

Wat is er wanneer te doen:

Kist vol verhalen – dagelijks
Slot Loevestein is natuurlijk bekend van de boekenkist van Hugo de Groot. Maar Loevestein is nog veel meer! In de voorjaarsvakantie gaat de kist vol verhalen dagelijks open. Deze vakantie staat symboliek en heraldiek centraal. Zo kom je meer te weten over de bouwgeschiedenis, de vroegere bewoners ridder Dirc Loef van Horne, gevangene Hugo de Groot en de Hollandse Waterlinie. Stel al je vragen aan de kasteelgidsen. Slot Loevestein is in de meivakantie (20 april – 5 mei) elke dag geopend van 11.00 – 17.00 uur, behalve op Koningsdag.

Paasspeurtocht en het gouden Ei
Op zondag 21 april en maandag 22 april zijn alle kinderen welkom om paaseieren te zoeken op Slot Loevestein. Bij je toegangskaartje krijg je een paasspeurtocht mee waarmee je alle verstopte eieren kunt vinden! Als je alle eieren hebt gevonden verdien je een lekker paasei. Of ga je opzoek naar het gouden ei? Maak een foto van jezelf met het gouden chocolade ei en post deze op Facebook of Instagram. De leukste foto wint dit lekkere ei!

Workshop voor kinderen
Op woensdag 24 april en woensdag 1 mei kunnen kinderen om 13.00, 14.00 en 15.00 aanschuiven voor een workshop wapenschild schilderen. Na het verhaal van de gidsen heb je ongetwijfeld zin om aan de slag te gaan! Schilder je een dier, je eigen familienaam of het logo van je favoriete voetbalvereniging?

5 mei
Een workshop ganzenveer schrijven, Oud-Hollandse spelletjes en natuurlijk extra aandacht voor Hugo de Groot en vrijheid. Emile de muzikant komt uitleg geven over allerlei soorten middeleeuwse muziekinstrumenten.

Struintochten door Munnikenland
Op vrijdag 26 april, woensdag 1 mei en vrijdag 3 mei kun je met de gids van Staatsbosbeheer mee dwalen door de uiterwaarden van de Waal. Tijdens de struintocht door het Munnikenland vertelt de gids je alles over de dieren en planten die je onderweg tegenkomt. Ga mee op zoek naar de rode geuzen en konikpaarden die leven in dit mooie gebied! De tochten starten om 14:00 uur in de vesting van Slot Loevestein.

Prijs volwassenen: € 5
Prijs kind t/m 12 jaar: € 3

Tocht geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en duurt 2 uur.

Kijk op www.slotloevestein.nl voor meer informatie en online tickets!

Agenda van dag tot dag in de meivakantie op Slot Loevestein 2019:

Zaterdag 20 april Boekenkist vol verhalen
Zondag 21 april Paasbrunch
Paasspeurtocht met het gouden EI
Middeleeuwse muziek met Emile
Boekenkist vol verhalen
Maandag 22 april Paasbrunch
Paasspeurtocht met het gouden EI
Struintocht
Boekenkist vol verhalen
Dinsdag 23 april Boekenkist vol verhalen
Woensdag 24 april Workshop voor kinderen
Boekenkist vol verhalen
Donderdag 25 april Boekenkist vol verhalen
Vrijdag 26 april Struintocht
Boekenkist vol verhalen
Zaterdag 27 april GESLOTEN
Zondag 28 april Boekenkist vol verhalen
Maandag 29 april Boekenkist vol verhalen
Dinsdag 30 april Boekenkist vol verhalen
Woensdag 1 mei Workshop voor kinderen
Struintocht
Boekenkist vol verhalen
Donderdag 2 mei Boekenkist vol verhalen
Zaterdag 4 mei Klassieke muziek met Enjoy muziekensemble
Boekenkist vol verhalen
Zondag 5 mei Middeleeuwse muziek met Emile
Workshop ganzenveer schrijven
Oud Hollandse spellen
Boekenkist vol verhalen

Foto: Loevestein

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Poederoijen