AltenaGenderen

Kunstwerk in Genderen onthuld

0

GENDEREN – Op donderdag 11 april is het kunstwerk dat in het centrum tegenover de Hervormde kerk staat onthuld. Het zat al jaren in de planning van de Dorpsraad om een kunstwerk aan te schaffen voor de gemeenschap en er werd onderhandeld met de Cultuurraad van Aalburg en een aantal sponsoren. Maar vandaag werd onder grote belangstelling het kunstwerk onthuld.

De lagere school in Genderen werd betrokken bij het kunstwerk en hen werd gevraagd een gedicht te schrijven dat bij het kunstwerk moest komen te staan. Uiteindelijk kreeg kunstenaar Richar v.d. Koppel uit Genderen het nog druk om het juiste gedicht uit te zoeken, er werden maar liefst 50 gedichten ingestuurd. 

Het winnende gedicht werd op een bordje bij het kunstwerk geplaatst. De drie hoogste groepen van de school werden uitgenodigd om bij de onthulling aanwezig te zijn. 

De onthulling werd gedaan door kunstenaar V.d. Koppel en wethouder Paula Jorritsma. 

De genodigden werden uitgenodigd om nog even na te praten onder het genot van een bakje koffie of thee met een special taart die voor deze gelegenheid werd gemaakt. 

Genderen heeft nu zijn eigen “Levensboom” in de vorm van een prachtig kunstwerk. 

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena