OKE Media

Gezocht: burgemeester voor Altena

0

ALTENA – Een boegbeeld, mensenmens, ervaren? Wat voor burgemeester past bij de gemeente Altena? Over welke eigenschappen moet hij of zij beschikken? De gemeenteraad nodigt inwoners uit om hierover mee te denken. Dat gebeurt op verschillende manieren, zodat iedereen zich kan laten horen. De raad gebruikt de resultaten om een profielschets op te stellen.

Enquête
Vanaf 5 april 15.00 uur tot en met 24 april kunnen inwoners via een enquête kiezen uit een lijst van verschillende eigenschappen. Mochten zij een eigenschap missen, dan kunnen zij deze toevoegen.

De online-enquête staat op de gemeente-website: gemeentealtena.nl.  Voor wie het liever op papier invult, komt er volgende week een papieren versie in huis-aan-huisblad Het Kontakt (opvragen bij de gemeente kan ook).

In gesprek met raadsleden
Ook gaan leden van de gemeenteraad op verschillende locaties met inwoners in gesprek over de nieuwe burgemeester. Met vertegenwoordigers van verschillende organisaties spreken zij  tijdens ontbijtsessies in het gemeentehuis.

De definitieve profielschets
De profielschets moet eind mei klaar zijn.  Na goedkeuring door de raad, gaat deze naar de Commissaris van de Koning en start de sollicitatieprocedure. De nieuwe burgemeester wordt naar verwachting aan het einde van het jaar benoemd. Tot die tijd is burgemeester Marcel Fränzel waarnemer.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit OKE Media