Giessen

Brandweervaardigheidstoetsen in Giessen op 13 april 2019

0

GIESSEN – Het brandweerteam van Giessen organiseert op zaterdag 13 april 2019 een vaardigheidstoets voor brandweercollega’s uit de regio Midden- en West- Brabant.

In de plaats Giessen wordt een provinciale 112-toets uitgezet. De gehele dag zullen diverse brandweerwagens, de zogenaamde tankautospuiten oftewel TS, af en aan rijden tussen de kazerne van Giessen en het object waar de toets plaatsvindt.

De teams kunnen allerlei meldingen verwachten. Bijvoorbeeld een brand, een ongeval met gevaarlijke stoffen, een beknelling, insluiting, het redden van mens of dier of een combinatie hiervan.

Onder tijdsdruk moeten zij het incident ‘meester’ worden en mogelijke slachtoffers op een veilige manier zo snel mogelijk zien te redden.

De deelnemende brandweerteams zijn in de ochtend: Hank, Werkendam, Dongen, Dussen en Waspik. In de middag zijn dit te teams uit Waalwijk, Zevenbergen, Alphen, Vliegbasis Woensdrecht en Diessen.

Wilt u komen kijken bij deze vaardigheidstoets dan kunt u zich melden bij de brandweerkazerne van Giessen aan de Handelsstraat 7.

U bent van harte welkom!

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Giessen