SleeuwijkSport

1e Omloop Biesbosch Noordwaard op zaterdag 18 mei

0

Sleeuwijk – De wedstrijd aanmelding bij de KNWU deed wenkbrauwen fronsen. Noordwaard, Biesbosch? Waar en wat is dat? Een ronde van 9,5 kilometer in een bijna verlaten gebied? Dat kan helemaal niet dat gaan we kritisch bekijken! Onze uitnodiging met de consul de route te verkennen was snel geregeld. Via het Steurgat de Biesbosch in, bij Reugtweg verder via de Noordwaardweg, rechtsaf de Galeiweg op en al slingerend over de bruggetjes naar De Onderzand. De lucht was donker, ganzen vlogen over en de wind trok sporen over het water…  Zo we zijn er, én wat vindt u ervan? “Prachtig, wat een gebied, hier is veel mogelijk, schitterend, geen enkel probleem, morgen ga ik de papieren regelen”. Een enthousiaste consul keerde huiswaarts en alle lichten stonden op groen voor de ‘try-out’ van de eerste omloop Biesbosch Noordwaard.

Wat gaat er gebeuren? Op 18 mei organiseert de trainingsgroep de ‘Groenen’ met Stichting Wielervrienden Werkendam en RC Jan van Arckel een omloop voor wielrenners in de Noordwaard. Het parcours heeft een lengte van 9,5 km en wordt door de verschillende categorie meerdere malen afgelegd. De vele bochtjes, bruggen en het snel wisselend in- en uit de wind rijden zal de wielrenners veel plezier bezorgen. Ze rijden door een prachtig natuurgebied met kleine kreken, waterpartijen en eindeloos zicht. Voor de toeschouwers is het dubbel genieten, de renners zijn optimaal te volgen, met een verrekijker zie je elke hoek van het parcours en mis je geen enkele fietser of speciale vogel.

Drie categorieën aan de start 18 mei; Basisleden A & B en Sportklasse. De eerste groep start om 14:30, de tweede, de Sportklasse, om 15:45.
Start / finish locatie; Noorwaardweg (Werkendam). Voor routebeschrijving zie de website.
Voor inschrijven via onze website of op de dag zelf anderhalf uur voor de start. Let op de deelname is beperkt, basisleden maximaal 40 renners per categorie en Sportklasse maximaal 80 renners.

Meer informatie kunt u vinden op www.altenabiesboschronde.nl
Foto; Jan Groeneveld, toegestaan deze te gebruiken.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Sleeuwijk