Andel

ZVDO verlaat met gemengde gevoelens het Waalwijkse zwembad

0

Afgelopen zaterdag hebben de heren van ZVDO gespeeld tegen het eerste team van AquAmigos. Het team uit Waalwijk bezette de tweede plaats in de competitie en strijdt om de eerste plaats in het kampioenschap. ZVDO zou dus tot het uiterste moeten gaan om de punten mee naar huis te nemen.

ZVDO begon de wedstrijd behoudend. Ze lieten AquAmigos het spel maken en af en toe deelde ZVDO  een speldenprik uit. Deze tactiek werd beloond. De mannen uit Andel hielden het doel schoon en in de aanval wist Jeroen zijn eerste goal van het seizoen te maken. Het eerste kwart van de wedstrijd werd daarmee met een 1-0 voorsprong afgesloten.

Deze aanpak werd in de tweede periode doorgezet. De spelmaker van AquAmigos kreeg al vrij snel zijn tweede persoonlijke fout en moest het, noodgedwongen, rustiger aan doen. Bij drie persoonlijke fouten mag je namelijk niet meer met het spel meedoen. Hierdoor kreeg ZVDO wat meer ruimte en wist via een goede actie van Arie vanaf de mid-voor positie de tweede voor ZVDO te maken. AquAmigos wist zich ook op het scorebord te krijgen. De eerste helft van de wedstrijd werd afgesloten in het voordeel van ZVDO met een 2-1 voorsprong.

Al vroeg in de derde periode wisten de heren uit Waalwijk de score gelijk te trekken. Direct daarna liet de techniek de spelers in de steek. De officials van een wedstrijd leggen alle belangrijke spelmomenten vast op een tablet. Deze tablet liep echter vast en er moest overgeschakeld worden op een analoog formulier. Hiermee vervielen helaas ook alle persoonlijke fouten. Dit was in het nadeel van ZVDO, omdat de spelmaker al op scherp stond en nu met een schone lei kon beginnen. Na 20 minuten wachten werd de wedstrijd weer hervat. AquAmigos ging hier iets beter mee om en wist een lichte voorsprong te pakken. Stand 5-4 na drie periodes spelen.

In de vierde periode werd het spel wat fysieker. Een speler van ZVDO kreeg een UMV-4. Dat staat voor ‘uitsluiting met vervanging’, wat wil zeggen dat die speler niet meer mee mag doen en dat de ploeg 4 minuten met een man-minder moet spelen. Normaal gesproken speel je dan een verloren wedstrijd. Maar ZVDO verkocht hun huid duur. Zelfs met een man-meer had AquAmigos moeite om te scoren en lang bleef het 5-4. ZVDO kreeg zelfs nog een strafworp en had kans op de gelijkmaker, maar deze werd helaas gemist. De vier minuten bleken toch net iets te lang en de mannen uit Waalwijk wisten de wedstrijd met 7-4 over de streep te trekken.

ZVDO speelt zaterdag 23 maart tegen Nayade Classic uit Eindhoven. De wedstrijd zal om 19.15 uur beginnen. Toegang is gratis en er heerst altijd een fantastische sfeer.

Stockfoto

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Andel