Altena

ZVDO ‘74 geeft Zegereeks een vervolg

0

ALTENA – Afgelopen zaterdag namen de waterpoloërs van het eerste herenteam van ZVDO ‘74 het op tegen Nayade Classic uit Eindhoven. Eerder dit seizoen werd er met 6-12 verloren in Eindhoven. Echter, de spelers uit Andel verkeren in een goede vorm; bij de afgelopen 3 wedstrijden werden alleen punten gemorst tegen de huidige koploper. Gesteund door het fanatieke publiek zou een goed resultaat dus zeker mogelijk moeten zijn.

Interim-coach Arie Stuij stuurde zijn mannen het water in met de boodschap om vooral veel te blijven bewegen. Op ervaring leggen zijn spelers het af tegen de mannen uit Eindhoven, maar zwemmend zouden er zeker mogelijkheden zijn. Desondanks opende Nayade Classic de score. Gelukkig wist doelman Rob Vos in het begin van de wedstrijd met uitstekend keeperswerk erger te voorkomen. Daarna was het woord aan ZVDO ‘74. De spelers van Nayade Classic moesten meerdere malen aan de noodrem trekken, waardoor Jelle uit een van deze overtalsituaties de 1-1 maakte.

In de tweede en derde periode bleef het spel gelijk op gaan. Tot aan de 6-6- wist ZVDO ‘74 telkens de voorsprong te pakken, maar eveneens kwam Nayade Classic elke keer weer langszij. Pas aan het einde van de derde periode lukte het ZVDO ‘74 om via doelpunten van Adriaan en Arie een definitief gaatje te slaan naar 8-6.

In de vierde periode was het veelal eenrichtingsverkeer naar het doel van de keeper uit Eindhoven. Het aantal uitsluitingen alsook het zwemmende werk aan de kant van ZVDO ‘74 brak de spelers van Nayade Classic op. De spelers uit Andel kwamen nog vier keer tot scoren tegen twee doelpunten van de tegenstander. Hierdoor was de eindstand 12-8 en bleven de punten in Andel.

Volgende week neemt ZVDO ‘74 het op tegen Aegir, een ander team uit Eindhoven. Weet ZVDO ‘74 deze wedstrijd te winnen, dan hebben zij concreet zicht op de 8e en 7e plaats in de competitie.

 

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena