AalburgWijk en Aalburg

W.I.K. turnsters nemen 4 medailles mee naar huis

0

Wijk en Aalburg – Zaterdag 16 maart turnden maar liefst 12 meiden van SV W.I.K. hun tweede KNGU voorronde in Dinteloord.

Isa den Boer, Zoë Riedijk, Lieke van Rijswijk en Emmelie Tankens (instap D2) startten in de vroege ochtend. Zij lieten keurige oefeningen zien waar met name op sprong hoge punten werden gescoord (Zoe het 2e punt, Emmelie en Lieke het 4e). Op het onderdeel vloer turnden Lieke en Emmelie een voor hen nieuw onderdeel, de overslag. Emmelie en Isa hun oefeningen werden strak en goed gespannen uitgevoerd wat ook hoge punten opleverde (3e en 5e punt). Uiteindelijk werd Emmelie 6e, Isa 9e, Lieke 10e en Zoë 15e.

Daarna was het de beurt aan Fenna van Dortmond in de categorie 4e divisie junior E. Zij turnde een stabiele wedstrijd waarin ze uitblonk op vloer en op sprong een perfect uitgevoerde overslag liet zien. Fenna eindigde op een gedeelde 8e plek.

In de middag turnden Lieve Colijn en Esmee van Bergeijk in de 5e divisie jeugd G. Esmee kampt met blessures en kon helaas maar 3 van de 4 toestellen doen. Lieve haar sprong (1e punt!) en brug (3e punt) blonken uit. Zij ontving de zilveren medaille.

De laatste vijf Wikkers komen uit in de 5e divisie junior F.  Isa Hobo turnde een stabiele wedstrijd en scoorde op brug het 5e punt. Mirthe den Besten blonk uit op sprong waar zij het eerste punt pakte. Mirthe Lankhaar turnde zeer goede oefeningen op brug, vloer en balk (1e punt). Anouk van Hemert  pakte het 1e punt op vloer gevolgd door Estelle Kant. Beide blonken net als Mirthe ook uit op het onderdeel balk. Dit resulteerde in een compleet W.I.K. podium. Mirthe ontving goud, Estelle zilver en Anouk het brons. Isa werd 7e en Mirthe 11e.

Nu de tweede voorronde is geturnd is het afwachten voor bovenstaande meiden of zij zich hebben geplaatst voor de regiofinale en/of toestelfinales. Volgende week komen er nog vijf selectie meiden in actie in Sprang Capelle.

De recreanten afdeling van SV W.I.K. neemt het volgende week zaterdag op tegen Lios uit Veen en S&V uit Eethen tijdens de jaarlijkse Driekamp wedstrijd. Daar ‘strijden’ zij in d’Alburcht om de felbegeerde wisselbeker. Uiteraard is iedereen van harte welkom om te komen kijken. De toegang is gratis.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg