Woudrichem

Schrijver Jan van Mersbergen vertelde over ‘onverwachte rijkdom’ bij de Bibliotheek CultuurPuntAltena

0

Woensdag 20 maart was schrijver Jan van Mersbergen te gast bij de Bibliotheek. Hij presenteerde dit keer zijn nieuwste roman ‘De onverwachte rijkdom van Altena’. Een intrigerend verhaal over afgunst en solidariteit onder de uitgestrekte hemel van ‘onze’ polder.

Voor een volle tribune van de voormalige raadszaal in Woudrichem, presenteerde Jan van Mersbergen zijn nieuwste roman. Voor dit verhaal kroop hij in de huid van een vrouw. Het boek wordt  verteld vanuit de vrouwelijke hoofdpersoon. Zij is een sterke vrouw en dat sluit mooi aan bij het Boekenweekthema van 2019 ‘De moeder de vrouw’. Deze avond was een geslaagd voorschot op de Boekenweek die op 23 maart van start gaat.

Interviewer Arie Wezemer vroeg de oud-Almkerkse schrijver ‘het hemd van het lijf’. En kwam zo tot de ontdekking dat het karakter ‘Frankie’ gebaseerd is op een ‘oude bekende’ die ook daadwerkelijk in de zaal zat. Voor de inwoners van Altena is het decor van het boek een en al herkenning. In het boek is sprake van een concert van Nick en Simon bij de Put aan de Omloop en Jan verklaarde droog, dat hij van plan is dit concert ook echt te willen organiseren.

De aanwezigen konden na afloop terecht bij de leestafel van Tante Bethje Books & Co, waar [primeur!] de eerste doos binnen was. Aan het einde van de avond waren alle exemplaren verkocht en de meeste ook voorzien van een handtekening van Van Mersbergen. Binnenkort is het boek ook te leen in de Bibliotheek. Reserveren kan dan op www.bibliotheekaltena.nl

Voor wie niet bij dit Biebevent aanwezig kon zijn en toch Jan van Mersbergen wil zien en horen, is er op 10 mei nog een gelegenheid. Jan houdt dan een lezing in de Teerkamer in Woudrichem. Meer informatie over deze lezing is te krijgen via het Woerkums Literair Café.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Woudrichem