Zaltbommel

Raad Zaltbommel stelt profiel burgemeester vast

0

ZALTBOMMEL – De gemeenteraad van Zaltbommel heeft in haar buitengewone vergadering van 28 maart het profiel van de burgemeester vastgesteld. De vastgestelde profielschets is leidend in de zoektocht naar een nieuwe burgemeester.

In de profielschets wordt nadruk gelegd op een burgemeester die mensen, thema’s en belangen weet te verbinden. De burgemeester moet toegankelijk zijn voor alle inwoners van de gemeente en over de nodige bestuurlijke ervaring en levenservaring beschikken. Inwonersconsultatie Onderdeel van de profielschets van de burgemeester is een inwonersconsultatie.

In totaal hebben 354 inwoners gereageerd op een online vragenformulier. Belangrijkste eigenschappen voor de burgemeester zijn volgens inwoners zichtbaarheid, daadkracht en verbinding. Deze eigenschappen zijn samen met de andere uitkomsten van de inwonersconsultatie onderdeel van de profielschets die door de gemeenteraad is vastgesteld.

Vervolg procedure

De profielschets is door de gemeenteraad aangeboden aan de Commissaris van de Koning van Gelderland. De commissaris verwerkt de profielschets in een vacature waarop sollicitanten kunnen reageren. De naam van de nieuwe burgemeester van Zaltbommel wordt op 4 juli 2019 bekend gemaakt.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Zaltbommel