Bommelerwaard

Natuurwacht organiseert vogelspotwedstrijd ‘Big Day’

0

BOMMELERWAARD – Een Big Day is een vogelwedstrijd waarin teams binnen 24 uur zoveel mogelijk vogelsoorten proberen te vinden binnen een bepaald gebied. Dit jaar wordt voor het eerst een Big Day door de Natuurwacht Bommelerwaard georganiseerd in de gemeente Zaltbommel!

De Big Day is een wedstrijd, maar plezier in vogels kijken staat voorop. De Big Day begint vrijdag 10 mei om 19.00 en eindigt op zaterdag 11 mei om 19.00. Elk team gaat op zoek naar zoveel mogelijk vogelsoorten binnen de gemeentegrenzen van Zaltbommel, dus tot aan Loevestein toe. Het team mag zich niet verspreiden en blijft bij elkaar.

Hoe lang er geteld wordt, mag het team zelf bepalen: de volle 24 uur, of slechts een paar uurtjes. Het gaat om de lol! Maar hoe langer je telt, hoe meer vogels je ziet en hoe groter de kans dat je wint natuurlijk. Het team die de meeste soorten heeft gespot wint een leuk prijsje: de Bommelerwoerd!

Na de wedstrijd wordt er gezamenlijk gegeten en wordt de einduitslag bekend gemaakt. Zin om mee te doen? Geef je dan op met je team (2-5 personen) vóór 30 april bij Cassandra van Altena via info@natuurwachtbommelerwaard.nl (ook voor vragen). Er wordt een eigen bijdrage van €5,- per persoon gevraagd voor het avondeten op zaterdag 11 mei.

Wie spot dit jaar de meeste vogelsoorten en wint de Bommelerwoerd? (foto: Cassandra van Altena)

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard