Wijk en Aalburg

Een druk turnweekend voor SV W.I.K.

0

WIJK EN AALBURG – Thuis in Wijk en Aalburg namen zo’n 100 recreanten van SV W.I.K. deel aan de jaarlijkse Driekamp wedstrijd. De turners en turnsters ‘streden’ tegen Lios Veen en S&V Eethen om de felbegeerde wisselbeker. Na een gezellige en sportieve dag was het de eer aan de wethouder Peter van der Ven om de medailles te mogen uitreiken. Er waren veel podiumplaatsen voor W.I.K. maar de wisselbeker werd uiteindelijk gewonnen door S&V uit Eethen.

Selectie in actie

Verderop in Brabant turnden vijf selectiemeiden van W.I.K. hun 2e voorronde.

Feline Tankens (jeugd 1 D2) mocht al vroeg in de ochtend startten. Onverwacht mocht haar zusje Emmelie als jurymeisje helpen maar ondanks dat was Feline wat gespannen. Op alle toestellen turnde Feline heel netjes maar door de zenuwen vergat ze een onderdeel op balk dat haar duur kwam te staan. De concurrentie in Feline haar divisie is ontzettend groot. Met een mooie 14e plek kan zij tevreden terugkijken.

In de middag mochten Emma van Tilborg (Jeugd 1 D3), Noa Dammers en Yara Bouman (pupil 1 D2) aan de slag. Emma was nog maar net terug van schoolkamp en had ook de pech om op de smalle balk te moeten beginnen. De vermoeidheid speelde haar de parten. Emma herpakte zich echter heel goed en turnde vervolgens drie goede oefeningen, met zelfs het 3e punt op brug!

1e punt op vloer

Noa en Yara waren heel zenuwachtig en moesten ook starten op de smalle balk. Gelukkig turnden ze goede oefeningen en bleven zij zelfs bij de koprol netjes op de balk. Noa turnde vervolgens een plaatje van een vloeroefening. Dit leverde haar op dit toestel de 1e plek op!

Zilveren medaille

Yara turnde veruit de beste brugoefening met hoge zwaaien en een hele hoge op-zwaai. Zij kreeg hier dan ook een ontzettend hoog punt, een 14.300! Dit was veruit het hoogste punt op brug. Mede door dit hoge punt mocht Yara de zilveren medaille in ontvangst nemen. Noa eindigde op een hele mooie 6e plaats.

Uitdaging op balk

Anne van Rijswijk (pupillen 2 D2) mocht de drukke turndag afsluiten. Ook zij startte op balk, zeker niet haar favoriete onderdeel. Maar Anne had haar zenuwen onder controle, turnde stabiel en netjes en kwam haar oefening zonder vallen door. Een persoonlijke overwinning voor haar! Op brug turnde Anne een oefening waar ook trainster Amke Vlastuin erg tevreden over was. Ook vloer en sprong werden goed uitgevoerd. Zij kan met een 8e plek tevreden terugkijken.

Terneuzen

6 april is het de beurt aan de laatste negen meiden van W.I.K. om hun 2e voorronde te turnen. Zij reizen helemaal naar Terneuzen! De komende weken zal er bekend worden welke turnsters er doorstromen naar de regiofinale.

Foto: Goof van Rijswijk

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten