OKE Media

Burgemeester sluit opnieuw pand in Gorinchem

0

GORINCHEM – Burgemeester Melissant-Briene heeft vandaag een aanbouw gelegen achter een woning aan de Parallelweg in Gorinchem gesloten. Op zaterdag 26 januari j.l. heeft in deze aanbouw korte tijd een brand gewoed en werd er door de brandweer een hennepkwekerij aangetroffen. De aanwezige hennep en de apparatuur werden door de politie in beslag genomen. Het is de tweede keer in korte tijd dat de burgemeester een pand sluit na de vondst van hennep.

Het pand wordt voor de duur van drie maanden gesloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Op grond van dit artikel kan de burgemeester een pand, waar drugs gefabriceerd of verhandeld wordt, sluiten.

De gesloten ruimte was ingericht voor het verbouwen c.q. cultiveren van hennepplanten. In totaal werden in de hennepkwekerij 482 hennepplanten aangetroffen.

Het aanpakken van drugsgerelateerde activiteiten heeft hoge prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt onveiligheid en overlast met zich mee voor de omgeving omdat het een aanzuigende werking heeft op criminele activiteiten.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit OKE Media