Eethen

0

EETHEN – De Dorpsraad Eethen had al enkele jaren geleden het plan gelanceerd om in het dorp een natuurstenen dorpspomp te realiseren. Dit om meer een centraal punt in het dorp te creëren. Dat idee werd door de leden positief ontvangen.

Om dit doel te bereiken is toen reeds begonnen met het sparen hiervoor. Geleidelijk werd deze spaarpot gevuld, deels door opbrengsten van contributie en deels met het verrichten van groenonderhoud aan het oorlogsmonument door bestuur en vrijwilligers. De besteding van deze gelden is altijd ten goede gekomen aan projecten in en voor het dorp Eethen.

De gemeente Aalburg heeft in 2018 voor elk van hun dorpen een bedrag van € 25.000 per kern beschikbaar gesteld voor de bevordering van de leefbaarheid in die kernen. Deze projecten moesten zoveel mogelijk een duurzaam en tastbaar karakter hebben. Dit bood de Dorpsraad de kans om het gelanceerde plan van de dorpspomp te kunnen vervullen; het voldeed volledig aan de door de gemeente gestelde voorwaarden.

Met het beschikbaar gestelde bedrag van de gemeente, aangevuld met geld van de Dorpsraad zelf en door zelfwerkzaamheid kon de dorpspomp worden gerealiseerd.

En zie wat het resultaat is geworden.   Eethen heeft een nieuw hart gekregen”.

De officiële onthulling zal plaatsvinden op donderdag 11 april a.s. om 19.00 uur bij de pomp op het grasveld bij de Raadhuisstraat – De Hoek – C.Branderhorststraat door de oud-burgemeester van de gemeente Aalburg Fons Naterop en onze oud-voorzitter van de Dorpsraad Joseph Pullens.

Tevens zal de sleutel van de pomp officieel worden overgedragen aan de gemeente Altena door de huidige voorzitter van de Dorpsraad Piet Hobo.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Eethen