AalburgAltena

W.I.K. turnsters turnen mooie oefeningen in Kaatsheuvel

0

WIJK EN AALBURG – Zaterdag 10 februari mochten maar liefst zeven turnsters van W.I.K. Wijk en Aalburg hun eerste plaatsingswedstrijd in Kaatsheuvel turnen. Voor Gwen Boll, Fenne van der Pol en Romy Dogl was het extra spannend omdat zij voor het eerst deelnamen aan een officiële KNGU wedstrijd. Voor Sanne Hartman was het ook een bijzondere wedstrijd omdat zij voor het eerst uitkwam voor W.I.K.

Sanne moest als eerste starten op het toestel balk en liet een strakke oefening zien zonder val. Zij behaalde een hoog punt, een 12.45! Daarna was Romy aan de beurt. Ook Romy turnde netjes, alleen viel ze helaas met de koprol van de balk. Fenne begon wat minder goed, maar turnde daarna een prachtige oefening. Op het onderdeel vloer lieten de meiden mooie oefeningen zien en Romy kreeg een 12,60! Bij  het volgende toestel turnden alle drie de meiden een mooie handstand tot lig. Het laatste toestel was de brug. Ook hier weer mooie oefeningen en Fenne scoorde hoog met een 12.95! De concurrentie in de categorie Pupil 1 is zeer groot. De meiden volgden elkaar op in de lijst en Fenne werd 8e geworden, Romy 9e en Sanne 10e. Voor een eerste officiële wedstrijd een super knappe prestatie!

Fay Schouten, Sarissa Smulders, Gwen Boll en Benthe Colet begonnen ondanks de zenuwen met sterke oefeningen op de vloer. Sarissa turnde voor het eerst een arabier flikflak tijdens een wedstrijd. Een super knappe prestatie waar zij de afgelopen weken hard voor heeft getraind.

Fay liet zien haar vloeroefening op muziek goed te beheersen en swingde over de vloer. Haar oefening behoorde tot de betere oefeningen en daar kreeg zij het 6e punt voor. Benthe en Gwen turnden netjes op de muziek en behaalden mooie cijfers. Sprong behoort niet tot het favoriete toestel van de dames. Toch lieten zij goede overslagen over de pegasus laten zien.

Op brug scoorde Sarissa met een nette oefening en een hoge salto af zelfs het 2e punt in haar categorie! Ook Benthe turnde een hoge salto van de brug. Op balk werd het harde werken beloond met stabiele oefeningen zonder vallen en mooie punten. Gwen turnde nog net niet de volledige moeilijkheid maar wel een mooie strakke balkoefening waarvoor ze het 6e punt behaalde.

Sarissa eindigde als 7e, Gwen als 9e, Fay als 12e en Benthe als 13e in het eindklassement van de meerkamp.

De zeven meiden mogen begin april hun tweede plaatsingswedstrijd in het verre Terneuzen turnen.

Volgende week staan eerst de Clubkampioenschappen op het programma in de vertrouwde Alburcht.

Foto: W.I.K.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Aalburg