AltenaSleeuwijkSport

SKV verrast !

0

SLEEUWIJK – Het was puzzelen voor de keuzeheer van Sleeuwijkse korfballers. Twee dames afwezig en 1 geblesseerd. Gelukkig kon er een beroep gedaan worden op een dosis ervaring. De dames Koek en van Herwijnen vervingen zaterdag verdienstelijk de afwezigen. SKV mocht afreizen naar  Berkel-Enschot. OJC was de tegenstander. OJC had voor de wedstrijd de 2e plaats in handen.

Vooraf dus een stevige dobber voor SKV. De wedstrijd begon wat stroef. Sleeuwijk had gekozen om het tempo niet al te hoog te leggen en naar goede kansen te zoeken. De tegenstander zocht naar snelle combinaties, maar was na elk schot de bal kwijt. Zo duurde het 15 minuten totdat Siska Koek met een korte kans de score opende. OJC reageerde nu direct met de 1-1. Zo kon het andere vak eindelijk gaan aanvallen. De wedstrijd kwam eindelijk wat op gang. SKV bleef aan de goed kant van de score. Zo scoorde voor de rust rebounder Van Weelden met 2 verre schoten en kon ook Stefan de Jong en Lucas Naeye een doelpuntje mee pikken. Een 3-5 stand in de rust was voor de wedstrijd niet echt verwacht.

SKV zat goed in de wedstrijd en bepaalde het tempo. OJC kon het snelle felle spel niet spelen. Dit was de verdienste van de tactische discipline van SKV.  Na de rust het zelfde spelbeeld. OJC kwam niet in de wedstrijd en SKV bleef aan de goede kant van de score. Een strafworp van Lucas Naeye en een ver schot van de sterk spelende Joost de Jong zorgde voor een 4-7 voorsprong. OJC haakte nog wel aan en scoorde 3 maal op rij en bracht de stand weer op 7-7. Het sein om wat te wisselen door coach Drost.

Cristhel Duijzer er in voor de moegestreden van Herwijnen en wat frisse aanvalsdrang in de persoon van Robin Duizer voor de lange rebounder Lucas Naeye.  Cristhel Duijzer scoorde direct een mooi afstandschot. OJC scoorde nog een gemakkelijk gegeven strafworp, maar aan de andere zijde verdiende Siska Koek een strafworp welke Robin Duizer er keurig inlegde 8-9. SKV ging er in geloven dat er een goed resultaat mogelijk was. Een mooie combinatie door de dames zorgde voor de 8-10 van Annemarie Scherff. SKV zat in de goede flow.

Zo werd er steeds met geduld gezocht naar de juiste persoon om af te ronden. Joost de Jong kon zo voor de beslissing in de wedstrijd zorgen door 2 keer van afstand te scoren. 8-12. Coach Drost liet de 14 –jarige Esmee Boterblom nog debuteren en Robin Duizer bezegelde het lot van OJC met de 9-13 met een afstandsschot. Zo verraste SKV zichzelf, maar ook de tegenstander. SKV staat nu op een gedeelde 2e plaats achter de onbetwiste koploper Hebbes.

Volgende week weer een uitwedstrijd. Nu de streekderby tegen Voltreffers uit Oosterhout. Aanvang 14:00 uur in de Arkendonk.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena