OKE Media

Progressief Altena: gebruik provinciefonds voor verduurzaming.

0

Altena-Maatschappelijk vastgoed van onze gemeente zoals scholen, gemeentehuizen, sportaccommodaties en andere openbare gebouwen kan versneld worden verduurzaamd door een initiatief van de provincie Noord-Brabant, de Bank Nederlandse Gemeenten, NN Group (Nationale-Nederlanden) en Bewust Investeren BV. In totaal is er 500 miljoen euro beschikbaar voor verduurzaming van maatschappelijk vastgoed in Brabant.

Alle Brabantse gemeenten krijgen de kans om mee te doen met dit initiatief. Progressief Altena wil dat onze gemeente daarin voorop loopt. Daarmee slaan we twee vliegen in één klap. Zo neemt de provincie de kosten van verduurzaming voor haar rekening waardoor we zelf meer geld overhouden voor lokale ambities als meer betaalbare woningen, meer banen, beter armoedebeleid en goede zorg in de buurt. Ook worden de energielasten voor sportclubs en buurtinitiatieven lager waardoor er meer geld overblijft voor sport, cultuur, ontmoeting en andere maatschappelijke doelen.

Progressief Altena roept het College daarom op door middel van schriftelijke vragen om het provinciale fonds voortvarend te benutten.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit OKE Media