OKE Media

Pech teistert Team Stehmann-Viking tijdens Alternatieve Elfstedentocht

0

TECHENDORF – Voor Team Stehmann-Viking was de afgelopen editie van de Alternatieve Elfstedentocht er één om heel snel te vergeten. Van de vier rijders van de ploeg van Mario Donker reed door diverse omstandigheden niet één de 200 kilometer lange tocht uit.

De periode van Team Stehmann-Viking op de Weissensee was voorafgaand aan de Alternatieve Elfstedentocht uitstekend verlopen. Met twee top-twintig-noteringen liet Jesse Vriend zien dat hij op natuurijs ook nog altijd prima uit de voeten kan. Dat deed hij een jaar eerder ook al, door middel van een zeventiende plaats tijdens het ONK. Ook Sjors van der Meer, Danny Stam en Robert van Dalen droegen dit jaar hun steentje bij, dus ongeacht de prestaties tijdens de Alternatieve Elfstedentocht (AES) was de Weissensee-cyclus voor Donker al geslaagd. En dat was maar goed ook, want de dag van die derde KPN Grand Prix-wedstrijd was de minst gelukkige van alle dagen. De miserie begon bij het ontbreken van Robert van Dalen. Hij had in aanloop naar ‘de Alternatieve’ een ontsteking in zijn knie opgelopen en was daardoor genoodzaakt om zijn deelname te annuleren.

Daardoor verschenen er woensdagochtend niet vier maar drie Stehmann-Viking-rijders aan het vertrek op het legendarische Oostenrijkse meer. Voorafgaand aan de AES had ploegleider Donker zijn manschappen geïnstrueerd. Het was de bedoeling dat Vriend en Van der Meer allebei zouden proberen om mee te zitten in een vroege ontsnapping. Danny Stam zou zich in het eerste deel van de wedstrijd verschuilen in het peloton, om zodoende te kijken hoe ver hij kon komen.

De opdracht van Vriend en Van der Meer bleek lastig, temeer omdat het tempo erg hoog lag. Desalniettemin slaagde Van der Meer erin om met een mooi groepje te ontsnappen. Helaas kwam hij daarin tweemaal ten val en was het daardoor voor hem einde wedstrijd. Vriend wist zich niet te ontworstelen van het peloton en ook hij kampte met fysiek ongemak. Vanwege een blaar op zijn hak, reed hij zijn rug vast, waardoor ook hij genoodzaakt was de wedstrijd voortijdig te verlaten. Daarmee was enkel nog Stam namens de Stehmann-Viking-formatie in koers. Hij slaagde erin om lange tijd in het peloton te blijven zitten, totdat hij opgeschrikt werd door een val van zijn voorganger. Stam kreeg tot overmaat van ramp diens schaats in zijn knie en moest de strijd na 140 kilometer staken. Donker was overigens getuige van de val en de nasleep en de schrik sloeg hem logischerwijs dan ook om het hart. Tot zijn opluchting viel de schade, wonder boven wonder, enorm mee: “Op Robert na gaat het met iedereen weer prima. Ze zijn weer volop in training en ik hoop dat iedereen goed herstelt.”

Na de turbulente periode op de Weissensee rest de manschappen van Team Stehmann-Viking nog drie wedstrijden voor de KPN Marathon Cup. Tussentijds staat van 18 tot en met 25 februari ook nog een GP-cyclus met drie wedstrijden in het Zweedse Luleå op het programma.

Martin van Hemert

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit OKE Media