AltenaDrongelen

Lezing Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena

0

Lezing:  De dagelijkse zorgen en genoegens van een Brabants echtpaar in de crisisjaren                  

Op dinsdag 19 februari verzorgt prof. dr. Arnoud-Jan Bijsterveld, hoogleraar ‘Cultuur Brabant’aan Tilburg Univeresity, op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena een lezing over ‘De dagelijkse zorgen en genoegens van een Brabants echtpaar in de crisisjaren.’ Een periode waarin vaak verzucht is ‘we zullen er ondanks alles de moed maar inhouden.’ De lezing is in dorpshuis De Oude School, Gansoyen 10 in Drongelen. Aanvang 20.00 uur.

In het najaar van 1931 ging de werkloze timmerman Noud Bijs­terveld, die op ‘t Hout (gemeente Mierlo) woonde, werken in Maastricht. Zijn vrouw Doortje Bijsterveld-Nooyen bleef met twee kleine kinde­ren achter en zette de manufacturenzaak A. Bijsterveld-Nooyen aan de Helmondseweg voort. Doortje en Noud schreven elkaar trouw gedurende de twee maanden van scheiding. Hun brieven geven een intiem en levendig beeld van de dage­lijkse zorgen en vreugden van gewone Brabanders in de crisisjaren. In deze lezing staat hun beleving van die moeilijke tijd centraal

Iedereen is welkom. Entree voor niet-leden: vier euro.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena