Altena

Icoonproject Kindergids Altena van start

0

De visiegroep ‘Kinderen zijn de toekomst’ start met facebookpagina Kindergids Altena.

Sinds deze week is Kindergids Altena live. Deze facebookpagina is een laagdrempelige manier om ouders kennis te laten maken met de mogelijkheden in Altena op het gebied van onderwijs, kinderopvang, sociale activiteiten en zorg. Op deze pagina staan activiteiten die relevant zijn voor ouders en kinderen in Altena en informatie over de partijen die betrokken zijn bij de Kindergids.

Hoe het allemaal begon
Twee jaar geleden begon het avontuur voor deze visiegroep. Naar aanleiding van de oproep van de drie gemeenten, besloot Marianne Sijberden van PR-bureau De Perswinkel haar netwerk op kindergebied samen te voegen in een visiegroep ‘Kinderen zijn de Toekomst’. Alle partijen hebben een gemeenschappelijke doelgroep: kinderen. De visiegroep ging enthousiast van start, wilde ideeën vlogen over tafel, van een volledige online gids, tot live evenementen en natuurlijk een gezamenlijke facebookpagina. Dit laatste icoonproject is nu daadwerkelijk gestart.

Icoonsubsidie
Het icoonproject ‘De Kindergids’ is mede mogelijk gemaakt dankzij de icoonsubsidie van de gemeente Altena. Daarnaast hebben zeven partijen geïnvesteerd in de start van de facebookpagina Kindergids Altena, namelijk De Perswinkel, Kinderopvang BuitenGewoon, Basisschool Oudendijk, Leerplein 14, Bibliotheek & Cultuurpunt Altena, Kindercoach Linda Koning en Logopediepraktijk Judith. Het uiteindelijke doel is de facebookpagina onder beheer van De Perswinkel Altena-breed te maken. Studio Olivier uit Werkendam ontwierp de vrolijke huisstijl.

De partijen hebben er veel zin in en hopen op het gewenste resultaat: de wegen naar educatie, sociale activiteiten, sport, zorg en kinderopvang duidelijk te maken voor de ouder in Altena.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena