AltenaGenderen

Buitenlandse vrachtwagen verzakt in Genderen

0

GENDEREN – Op maandagmorgen 11 februari kwam een buitenlandse vrachtwagen in moeilijkheden toen hij op de parallelweg naast de N283 verzakt kwam te zitten in de natte berm toen de chauffeur een geparkeerde vrachtwagen wilde passeren.

Langs de parallelweg waren op dat moment graafwerkzaamheden bezig waarbij een kleine vrachtwagen geparkeerd stond. De buitenlandse chauffeur dacht daar wel langs te kunnen rijden, maar de berm ter plaatse was behoorlijk onstabiel en de vrachtwagen combinatie zakte direct in de drassige bodem en kwam vast te zitten.

Gelukkig was het tegenover een bedrijf dat de beschikking had over een flinke shovel die voor de combinatie werd geplaatst om de vrachtwagencombinatie weer lost te trekken. De klus was binnen een paar minuten geklaard.

Gelukkig voor de geschrokken chauffeur ging het allemaal heel snel, want de combinatie zakte bijna tot op de as, wat het los trekken behoorlijk moeilijker zou hebben gemaakt.

Waarom de chauffeur de paralelweg heeft genomen is niet te zeggen, hij had gewoon de N283 kunnen nemen en bij de rotonde 15 meter verderop kunnen afslaan, waar hij het bedrijf kon bereiken dat 75 meer verderop gelegen was. Waarschijnlijk heeft zijn navigatiesysteem niet de juiste route aangegeven.

Uiteraard was de geschrokken chauffeur geweldig blij en gaf zijn bevrijder na afloop een presentje dat hij in zijn cabine had liggen aan de shovelbestuurder, die dat dankbaar in ontvangst nam.

Tja, dat zijn Genderenaren: “Kleine moeite, graag gedaan”.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena