OKE Media

Brons voor Marianne Vos bij WK veldrijden

0

REGIO – Marianne Vos is er niet in geslaagd voor de achtste keer wereldkampioen veldrijden te worden. Ze kwam in Denemarken op een glibberig parcours tekort on de Belgische Sanne Cant van haar derde achtereenvolgende keer van het goud af te houden.

Nederlands kampioene Lucinda Brand veroverde zilver voor Marianne Vos dit derde werd. Het goud kwam absoluut bij de beste eens renster van deze middag terecht, ze moest het laatste half uur de concurrentie dulden van een kwartet aan Nederlandse renster want ook Annamarie Worst en Denise Betsema waren continu voorin te vinden. Met nog twee rondes te gaan zag Sanne Cant haar kansen schoon, Lucinda Brand viel tijdens het wisselen van de fiets en raakte meteen achterop, dit was misschien ook wel de redding voor Marianne Vos die aan kon haken bij de onfortuinlijke Lucinda Brand. Vos kon dan zij Lucinda Brand aanhaken bij de twee andere Nederlandse renster. De Belgische Cant was toen al alleen vooruit. Brand probeerde nog wel met alles wat ze had aan te sluiten, met Vos nog even in haar wiel, maar die moest even later ook Lucinda Brand laten gaan. Sanne Cant wist de achtervolgsters achter zich te houden en zodoende voor de derde achtereenvolgende keer Het goud mee naar België te nemen. Cant die afgelopen winter vrijwel altijd de Nederlandse vrouwen moest laten voorgaan net als in de voorgaande jaren piekte dus opnieuw op het juiste moment. Lucinda Brand werd dus tweede, Vos 3e,Denise Betsema bij haar eerste WK 4e en Europees kampioen Annemarie Worst werd 5e.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit OKE Media