OKE Media

Bommelerwaard verscherpt maatregelen tegen drugs

0

Zaltbommel-Burgemeesters Van Kooten en Rehwinkel ondertekenden afgelopen donderdag 31-januri een beleidsregel die het mogelijk maakt eerder op te treden in de strijd tegen drugs en drugspanden. Voortaan kunnen de Bommelerwaardse burgemeesters al een pand tijdelijk sluiten als er voorbereidingen getroffen worden voor de productie van drugs in een pand. Ook is de reikwijdte van de nieuwe beleidsregel breder en stelt het nieuwe regels over de sluitingsduur van panden.

De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel trekken ook nu weer samen op in de strijd tegen drugs. In 2015 stelden de beide gemeenten al regels op waarmee drugs gerelateerde panden tijdelijk gesloten kunnen worden. Deze regels zijn nu aangescherpt. Een belangrijke wijziging is dat de burgemeesters eerder op kunnen treden, maar ook dat zij een waarschuwing voor een pandeigenaar kunnen afgeven voor álle panden van die eigenaar. Ook is de puntentelling die gebruikt wordt voor het bepalen van de maatregel veranderd, waardoor de nieuwe beleidsregel beter aansluit bij de uitgangspunten van de Opiumwet en geldende jurisprudentie. Dit betekent dat de burgemeester in de meeste gevallen niet meer eerst waarschuwt, maar direct tot sluiting over gaat. Ook hebben de burgemeesters nu meer de mogelijkheid om panden voor de duur van een jaar te sluiten.

De Bommelerwaardse burgemeesters zijn blij met dit aangescherpte beleid
“Drugsactiviteiten worden in de Bommelerwaard niet getolereerd. Het is van belang dat we vroegtijdig in kunnen grijpen en dat kan voortaan”, aldus burgemeester Van Kooten. Burgemeester Rehwinkel “Wij trekken hierin in de Bommelerwaard samen op met politie en OM, maar ook met andere regiogemeenten. We willen de overlast, het gevaar voor de openbare orde en de criminaliteit die met drugs gepaard gaat aanpakken en niet verplaatsen. Straks worden in alle regiogemeenten de regels aangescherpt.”

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit OKE Media