AltenaBommelerwaardSport

Powerhouse Sport Awards jubileert!

0

Wat kleinschalig begon, is uitgegroeid tot een sportevenement van formaat, breed gedragen in de regio en zelfs ver daarbuiten. Als het december wordt, is het zaak voor sporters en verenigingsbestuurders om de verschillende inboxen scherp in de gaten te houden. Het kan namelijk zo maar zijn dat hun sportieve successen van de afgelopen 12 maanden zijn opgevallen bij de organisatie van de regionale sportverkiezingen. Wie op de longlist stond, ontving een uitnodiging van Stichting Powerhouse Sport om een enquête in te vullen en die met bloedspoed terug te sturen. Inmiddels zijn de 35 nominaties de sportverkiezingen over 2018 bekend. Iedereen heeft zijn of haar de uitnodiging voor het gala mogen ontvangen.

Sport als verbindende schakel
Steeds vaker wordt bewegen gepromoot. De breedtesport wordt draaiende gehouden door de sportverenigingen en hun vrijwilligers. De gemeenten Aalburg, Werkendam, Woudrichem, per 1 januari Altena, Heusden, Waalwijk en Zaltbommel herbergen honderden verenigingen. Ieder weekeinde worden er competities gespeeld. Wie boven het maaiveld uitkomt qua prestatie krijgt een plek op de socials van de stichting. Het niveau is sterk wisselend; dat kan van district tot deelname aan de Olympische Spelen zijn. Wie zich in de historie van de verkiezingen verdiept, zal zich verbazen over het enorme talent dat is voortgekomen en nog gaat volgen in deze gemeenten. Niet alleen sportkijkers, -lezers en actievelingen hebben daar kennis mee kunnen maken. Ook beleidsmedewerkers en gemeentebestuurders zijn een schakel in het geheel. Zo maken de wethouders van sport van de gemeente Zaltbommel, Heusden en Waalwijk deel uit van de jurycommissie. Daarin ook ervaringsdeskundigen als turncoach Femke Rooijens, schaatser Floor van der Brandt, RKC directeur Frank van Mosselveld en Olympiër en WK medaille winnaar v.m. sprinter Patrick van Balkom. Leerlingen van het Prinsentuin college uit Andel zullen weer prachtige bloemarrangementen maken voor feestzaal. Ondernemers steunen de organisatie en vrijwilligers steken de handen uit de mouwen op 11 januari. Als aanstaande vrijdagavond de zaal volloopt, begint de beleving. Dan voel je dat sport verbindt.

En de winnaars zijn … ?
De diversiteit van sporten en haar beoefenaars, al dan niet met een beperking, en het hoge prestatieniveau van de genomineerden is hoog. Juryleden zullen ‘zweten’. 35 Genomineerden in 7 categorieën. Dat wordt wikken en wegen, maar het komt goed, want tijdens alle voorgaande edities zijn de winnaars gehuldigd. Award winners van toen werken graag mee zoals voormalig marathonschaatser Pieter-Jan van Eck uit Nieuwaal. Hij won met Koen Verweij en Jan Blokhuijsen een zilveren medaille op de ploegenachtervolging bij het WK skeeleren in 2006. Daarna werd hij Powerhouse Sportman van het jaar; een kenner dus. Hij gaat de uitdaging aan om die appels en peren te rangschikking. De categorieën? Sportman, – vrouw en ploeg en dat voor junioren en senioren én de Masters. Die laatste groep is er pas een paar jaar. De organisatie las steeds vaker over kampioenen die in de ‘plus’ klasse uitkwamen. Deze award is dan ook bedoelt om ouderen te inspireren te blijven bewegen of daaraan te beginnen.

Sporthistorie
In de woordenwolk van het Plan tot Ondersteuning op de site staan termen zoals: uniek, grensoverschrijdend, ongebonden, waardering, herkenning, passie voor sport en eeuwige roem. De vrijwilligers zijn er hartstikke trots op. En dat mag ook, als 25-jarige heb je recht van spreken. Iedereen is bezig met de laatste loodjes van voorbereidingen. 2019 wordt een memorabel jaar. Niet alleen voor de organisatie maar ook voor de genomineerden. Het zilveren jubileum wordt met verve gevierd in d’ Alburcht te Wijk en Aalburg. De kanshebbers op de titels van 2018 vertegenwoordigen de sportprestaties van 174.000 inwoners van zes gemeenten. Hun aandeel gaat na 11 januari mee in de statistieken van 25 jaar Powerhouse Sport Awards. Wielrenster Marianne Vos uit Babyloniënbroek voert de lijst aan van ‘Meest Award winnende individuele sporter’. De meeste nominaties tot nog toe kreeg amazone Marlies van Baalen uit Brakel. De Biesboschzwemmers uit Werkendam heeft als vereniging het hoogste aantal nominaties binnengehaald. Het programma van die avond? Vooral de sporters komen in de spotlights te staan. Maar er is ook entertainment. Topzangeres Judy Blank, de wereldkampioenen van brassband ‘Oefening en Uitspanning’ uit Wijk en Aalburg en UrbanStylz treden op. Om 23.00 uur op de 11 e januari zijn er 726 nominaties bekendgemaakt in die vijfentwintig edities. Hoeveel verschillende sporten (tot nu toe 52), ploegen (221) en individuele sporters (470) erbij komen moet nog worden afgewacht. Op de uitnodigingen voor dit besloten sportgala staat een dresscode: black tie, om het geheel nog feestelijker te maken. Voor wie het volgen wil? Hou de socials en andere media in de gaten. Voor meer informatie? Kijk op de Facebookpagina en de website: www.powerhouse-sportawards.nl

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena