Bommelerwaard

Komt u proefzitten op het De Virieu bankje?

0

Sinds begin december kunt u proefzitten op het eerste prototype van het De Virieubankje op het Oranjebolwerk. De gemeente nodigt mensen uit hen te laten weten wat ze van het bankje vinden.

Wethouder Van Leeuwen: “Zit het bankje lekker? Vindt u het bankje passen in het park? Laat ons weten wat u vindt door te reageren op onze berichten op het bankje op Facebook, Twitter en Instagram.” Reageren kan ook door een e-mail te sturen naar info@zaltbommel.nl of door te bellen naar 14 0418. Ook uw foto op of bij het bankje ontvangt de gemeente graag.

Tot half februari proefzitten
Reacties zijn tot half februari welkom bij de gemeente. Intussen bekijkt ook een architect het bankje, hij bekijkt de technische aspecten. De monumentencommissie kijkt of het bankje historisch verantwoord is en of de uitvoering van het bankje binnen het gedachtegoed van De Virieu past. Daarna zet de gemeente de puntjes op de i en is het bankje klaar. De reacties neemt de gemeente daarin mee. Het bankje komt uiteindelijk op alle bolwerken op de Stadswallen te staan.

Twee oorspronkelijke bankjes
Uit het park bleven twee van de oorspronkelijke bankjes bewaard. De historici die bij de restauratie van de Stadswallen zijn betrokken, onderzochten deze bankjes. Metaalbedrijf Boelen uit Nieuwkuijk reproduceerde het bankje.  Op deze reproductie kan iedereen tot half februari proefzitten.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard