AltenaWerkendam

Jonge Biesboschzwemmers verpulveren records

0

Oosterhout, 26 januari 2019- In recreatieoord De Warande zijn bijna dertig jonge Biesboschzwemmers aan de start gekomen van de tweede wedstrijd van het Swimkick en Minioren circuit en limietwedstrijd. In totaal werden er 31 persoonlijke records gezwommen en wist Tess Vonk weer een clubrecord te zwemmen. Bijna alle zwemmers wisten één of meerdere persoonlijke records te zwemmen.

Tess Vonk en Lars behoren in Noord-Brabant in hun categorie tot de top en zij lieten in Oosterhout zien waarom. Beide wisten zich op de 100 schoolslag te verbeteren. Tess haalde bijna twee seconden van haar persoonlijk eigen clubrecord af. Lars deed het nog iets beter met een verbetering van ruim vier seconden van zijn persoonlijk record. Beide staan ook landelijk heel hoog op de ranglijst en mogen waarschijnlijk begin maart tijdens de Speedo Jaargangwedstrijden, het officieuze Nederlands Winter Kampioenschap voor zwemmers onder 11 jaar, behalve op de schoolslag op ook nog andere nummers mogen starten.

De jongste zwemmers deze middag zwom 25 rug- en schoolslag en daarop sneuvelden diverse persoonlijke records. Lotte Westerhout en Herbert Schouten haalden op beide nummers vele seconden van hun tijden af, maar ook Sil Visser was sneller dan ooit op de schoolslag. Op de 50 rugslag was Jette Branderhorst iets sneller dan ooit, terwijl Hannah Vink ruim zes seconden van haar tijd afhaalde. Op de 50 schoolslag was Tessa Mandemakers goed op dreef met een verbetering van ruim vijf seconden en Suze de Heus bleef met bijna twee seconden hier niet op achter.

Voor de meer gevorderde zwemmers stonden er langere nummers op het programma. Zo zwom Jansje de Ridder voor het eerst 400 meter vrije slag en dit deed zij in een goed ingedeelde race en leeftijdsgenoot Hannah Vink was op de 100 schoolslag bijna acht seconden sneller dan ooit. Anne Lisman en Emma van der Spoel zwommen net als Tess en Lars de 100 meter schoolslag. Emma wist hierbij Anne voor te blijven, dit is een knappe prestatie want zij zwom dit nummer voor de eerste keer. Maud Vonk zwom voor het eerst 100 meter rugslag en deed alles goed en zij was deze middag in Oosterhout de snelste van de 7 en 8-jarigen. Op de 50 meter vrije slag in deze categorie was Amy de Kooter ruim twee seconden sneller dan in november vorig jaar.

De afsluiten estafettes leverden een eerste en derde plaats op. De jongste ploeg moest 4x25m wisselslag zwemmen en vanaf de derde zwemmers lagen de jonge Biesboschzwemmers aan kop en stonden dit niet meer af. De oudere zwemmers zwommen 4×50 meter vrije slag en vanaf het begin was het een inhaalrace. Uiteindelijk werd de vijfde plaats omgezet naar een derde plaats bij de finish.

Tussen het programma van de jonge zwemmers door stonden ook nog nummers voor de zwemmers vanaf 12 jaar gepland. Op de 50 rugslag was Mirthe Bults bijna zeven seconden sneller dan ooit en bij de jongens deed Tijn den Braber het met zes en halve seconde niet veel slechter. Op de 100 rugslag waren Roos Suppers, Nicole Bogerd, Chimène Huisman, Niels Muijt, Lars Branderhorst, Rens Lisman en Rik Vink sneller dan ooit. De laatste wist zelfs zijn record op de 50 meter met ruim drie seconden aan te scherpen. Op de 50 vlinderslag kwamen Floor, Roos en Niels opnieuw tot tijdsverbeteringen en vooral Floor was hier heel blij mee. Op de 100 meter wisselslag kon Mirthe weer een record noteren, maar nu ging het om enkele tienden van een seconden en bij de jongens wist alleen Rens zich met ongeveer een seconde te verbeteren.

De volgende wedstrijd is een limietwedstrijd en opnieuw in Oosterhout. Hier komen acht zwemmers aan de start die de keuze hadden uit bijna alle nummers vanaf 50 tot en met 1500 meter. Het is te hopen dat de vorm van deze wedstrijd dan opnieuw naar voren komt.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena