Nieuwendijk

Jeugd van Altena leert striptekenen

0

Opperste concentratie tijdens workshop van Danker Jan Oreel

NIEUWENDIJK – Afgelopen woensdag kon je een spelt horen vallen in de bibliotheek in Nieuwendijk. Zo’n 20 tekenaars in spe bezochten de workshop striptekenen. Danker Jan Oreel, illustrator van onder andere het blad EPPO, wist de kinderen van begin tot eind te boeien.

De jonge tekenaars kregen uitleg over de basis van het striptekenen. Daarna zetten zij de eerste strepen op papier met mooie resultaten. Met de nodige instructie en een naslagwerk kunnen de jonge tekenaars thuis verder aan de slag. Na afloop van de workshop nodigde Danker Jan de kinderen uit zichzelf te laten vereeuwigen met een tekening in de huid van hun favoriete stripfiguur of superheld. Ook kregen alle kinderen een mooi stripboek van Danker Jan Oreel cadeau.

Dit was één van de workshops uit het aanbod van Sjors Sportief en Sjors Creatief. De Bibliotheek CultuurPuntAltena biedt nog twee workshops aan via Sjors Sportief & Sjors Creatief. Op 6 februari kunnen kinderen aan de slag met gedichten en op 6 maart kunnen ze meedoen met de start van de ‘Kinderjury 2019!’, meer informatie hierover is te vinden op www.bibliotheekaltena.nl. Aanmelden voor deze activiteiten kan op www.sjorscreatief.nl

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Nieuwendijk