Bommelerwaard

D66 Bommelerwaard bezorgd over Hedelse kerkgemeenschap

0

De Nashville-verklaring die het land momenteel in zijn greep heeft kan rekenen op sterke weerstand. Met veel warmte zien we hoe in Zaltbommel de regenboogvlag wapperde op de Sint-Maartenskerk. Een duidelijk signaal van diverse stromingen binnen het geloof. Zorgen hebben wij over de Hedelse kerkgemeenschap, waar de Nashville-verklaring enkele wortels lijkt te hebben.

D66 is een liberale partij met als één van de ideologische richtingwijzers het koesteren van grondrechten en gedeelde waarden [link: https://d66.nl/richtingwijzers/koester-de-grondrechten-en-gedeelde-waarden/]. In onze ogen zijn fundamentele waarden van de samenleving vrijheid voor en gelijkwaardigheid van ieder mens, ongeacht opvattingen, geloof, seksuele geaardheid, gerichtheid of herkomst. Binnen de partij zijn diverse leden grootgebracht met kerkelijke invloeden, maar ik weet dat ik namens ons allen spreek als ik zeg dat vandaag Liefde onze religie is.

Hoe staat de Hedelse gemeenschap in de discussie?
Bij het doornemen van de lijst van opstellers en eerste ondertekenaars viel D66 een aantal zaken op. Allereerst dat één van de initiatiefnemers van de overname in het Nederlands van de Nashville-verklaring Maarten Klaassen is. Hij was van 2006 tot 2011 dominee in de gemeente Hedel. Ten tweede zien we dat ondertekenaar ds. A. de Lange ingeroosterd staat om te preken in Hedel. Wij maken ons zorgen over de boodschap die de Hedelse kerkgemeenschap wekelijks hoort. Wie worstelt met complexe vraagstukken in het leven of moet verstoppen wie hij of zij in werkelijkheid is, is binnen de eigen gemeenschap veroordeeld. Die persoon zou zondig zijn. Minderwaardig.

Een uitnodiging tot dialoog
Vanuit onze zorgen komt D66 Bommelerwaard graag in contact met leden of leiders van de kerkgemeenschappen in Hedel en elders in de Bommelerwaard. Het uiten van onze zorg is een blijk
van liefde, de dialoog een blijk van respect dat iedereen gelijk is. D66 Maasdriel raadslid Tom van Engelen is ambassadeur van Ieder1Gelijk, het Bureau Gelijke Behandeling. Hij is bereikbaar voor een afspraak, gesprek of mailwisseling via maasdriel@d66bommelerwaard.nl.

Overkomt het je dat je (in het kader van de Nashville-verklaring) gediscrimineerd wordt, maak daarvan dan melding  https://www.maasdriel.nl/inwoner-en-ondernemer/melding-doen

 

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard