OKE Media

Christiaan Hoekstra kiest voor team Stehmann-Viking

0

REGIO – Team Stehmann-Viking zal met ingang van volgend seizoen niet uit vier, maar uit zes rijders bestaan. Christiaan Hoekstra is één van de twee nieuwe aanwinsten.

Dat maakte ploegleider Mario Donker deze week bekend tijdens de periode op de Weissensee. Christaan Hoekstra werd, mede dankzij zijn eindzege in het de beloftedivisie in het seizoen 2015-2016 gezien als een groot marathontalent. De ruim twee meter lange rijder uit Stompwijk boekte die overwinning in dienst van Team Groenehartsport.nl, waarna hij de overstap naar Topdivisie-ploeg AB Vakwerk maakte. Na een tussenseizoen AB Direct keerde Hoekstra dit seizoen wederom terug bij AB Vakwerk, waar hij als gangmaker in de trein van topsprinter Gary Hekman fungeert. De 26-jarige rijder krijgt door zijn knechtenrol nog maar mondjesmaat de kans om zijn talent te tonen en dat lukte hem zaterdag met de elfde plaats tijdens het Open Nederlands Kampioenschap op de Weissensee.

Het aantrekken van Hoekstra past in de vernieuwde visie om niet met vier, maar met zes man het nieuwe seizoen aan te vangen. Een bewuste keuze, legt Donker uit: “We hebben een aantal goede rijders, maar met de tactische spelletjes tijdens de wedstrijden kunnen we niet meedoen. We komen gewoon mensen tekort. Met zes man gaan we bovendien de balans zoeken in ons team tussen ouderen en jongeren. We hebben jonge jongens die heel veel moeten leren en bijgestuurd moeten worden. Momenteel hebben we alleen Robert (van Dalen, red.) als ervaren rijder. Hij doet enorm zijn best, maar in zijn eentje lukt dat niet. Daarom hebben we wat meer oudere rijders nodig.”

Donker had Hoekstra overigens al eerder op de korrel: “Al vanaf de belofteperiode heb ik hem nauw in de gaten gehouden en ook in de Topdivisie ben ik hem op de voet blijven volgen. En als je dan zijn uitslagen ziet, eindigt hij altijd ver achterin, maar dat komt alleen maar omdat hij zich opoffert voor Gary. Hij doet daar gigantisch veel werk, sleurt enorm veel op kop.  Volgend seizoen mag hij bij ons juist ook voor eigen succes gaan.”

Martin van Hemert

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit OKE Media