Altena

Bestuursakkoord gemeente Altena in de afrondende fase

0

In de eerste twee weken van het nieuwe jaar zijn de beoogd coalitiepartners (CDA, AltenaLokaal, SGP en Progressief Altena) van de nieuwe gemeente Altena opnieuw bij elkaar gekomen. De gesprekken lopen conform de planning. In een extra raadsvergadering op dinsdag 22 januari aanstaande wordt het bestuursakkoord besproken en kan de raad zich kan uitspreken over de benoeming van de wethouders. Dat meldt formateur Brigite van Haaften.

Afgelopen weken is inhoudelijk gesproken over de thema’s duurzaamheid, ruimte, economie en financiën. De beoogd
wethouders nemen deel aan de gesprekken en spreken ook over de samenwerking in het toekomstige college. Daarnaast hoort het bij de voorbereidingen om met elke kandidaat gesprekken te voeren, onder meer over integriteit en om nader kennis te maken.

Van Haaften betrekt nadrukkelijk de partijen die niet betrokken zijn bij het formatieproces. Deze partijen leveren middels een gerichte uitvraag hun inbreng.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena