Bommelerwaard

Beplanting Oranjebolwerk Zaltbommel bijna klaar

0

Het werk aan de laatste fase van het restauratieplan van het eerste bolwerk in Zaltbommel is bijna gereed. Bijna alle struiken en bomen zijn aangeplant.

Op sommige plekken komen er nog planten bij. Dit is onder andere aan de randen het geval. Ook nabij de Oenselsestraat en Heksenwal moet nog aangeplant worden. Het gedeelte nabij de Oenselsestraat plant de gemeente pas aan als de werkzaamheden bij de Agnietentuin gereed zijn. De verwachting is in het najaar van 2019.

Rijksmonument
Het Rijk wees de Zaltbommelse bolwerken aan als Rijksmonument. De komende jaren restaureert de gemeente Zaltbommel de zeven bolwerken die rondom de stad Zaltbommel liggen. Het Oranjebolwerk en het Lage Singelbolwerk, waarop de muziektent staat, zijn als eerste aan de beurt.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Bommelerwaard