Altena

Wereldlichtjesdag Altena

0

Op elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Om 19.00 uur ’s avonds worden, plaatselijke tijd, wereldwijd kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Zo ontstaat er door de verschillende tijdzones een golf van licht over de hele wereld.

Dit jaar wordt op 9 december in het Gemeentecentrum de Hoogt in Uitwijk stil gestaan bij het verlies van een kind, broer(tje) of zus(je). Het maakt hiervoor niet uit hoe lang het geleden is dat het kind is overleden of hoe oud het was. De bijeenkomst begint om 18.30 uur, inloop is vanaf 18.15 uur. Er worden gedichten en verhalen voorgelezen en het lied ‘precious child’ zal gezongen worden. Rond 19.00 uur worden de namen van de overleden kinderen genoemd en een kaarsje voor hen aangestoken. Na afloop is er nog gelegenheid om met elkaar na te praten.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een mail te sturen naar info@wereldlichtjesdagheusdenaltena.nl of te bellen naar Loes Frings 06-23770463. Mensen die zich niet hebben opgegeven, maar toch graag willen komen, zijn natuurlijk altijd van harte welkom. Voor meer informatie kunt u naar www.wereldlichtjesdagheusdenaltena.nl.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena