Altena

Verbouwing station Gorinchem

0

Het station Gorinchem is onvoldoende toegankelijk voor reizigers met een handicap. Daarom word een nieuwe reizigerstunnel en een nieuw zij-perron gebouwd. De nieuwe onderdoorgang zorgt bovendien voor een prettige verbinding van Haarwijk met de historische binnenstad van Gorinchem.

Reizigerstunnel en perron
Er komt een nieuwe tunnel onder het station. Aan de Haarwijk-zijde komt ook een nieuw perron. Dit nieuwe perron wordt bereikbaar gemaakt via een hellingbaan en een trap. Verder komt er een lift naar de nieuwe reizigerstunnel.

Toegang tot de binnenstad
Bij het ontwerp van de nieuwe tunnel is er rekening gehouden met de wensen van de omwonenden en de gemeente. Zo wordt de toegang tot de historische binnenstad van Gorinchem aantrekkelijker. En de tunnel krijgt representatieve en herkenbare ingangen.

Tijdelijke oplossing
Reizigers met een lichamelijke beperking kunnen het middenperron op dit moment bereiken via een overpad over de sporen, onder begeleiding van treinpersoneel. Deze tijdelijke situatie blijft bestaan totdat de nieuwe reizigerstunnel klaar is.

Planning
De oude tunnel blijft tijdens de bouw in gebruik en wordt verwijderd als de nieuwe tunnel klaar is. De bouw neemt ruim een jaar in beslag en vermoedelijke afronding is zomer 2019.

ProRail voert het project uit in samenwerking met de gemeente Gorinchem, de provincie Zuid-Holland en het Gehandicaptenplatform. Opdrachtgever is het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Andere soortgelijke berichten

Meer uit Altena